Numarul utilizatorilor de instrumente de plata cu acces la distanta s-a dublat anul trecut, acestia efectuand circa 11,1 milioane de tranzactii, in valoare totala de 65,4 miliarde de euro, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei I
Numarul utilizatorilor de instrumente de plata cu acces la distanta s-a dublat anul trecut, acestia efectuand circa 11,1 milioane de tranzactii, in valoare totala de 65,4 miliarde de euro, potrivit datelor Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) remise Mediafax. La sfarsitul anului trecut erau inregistrati 100.000 de utilizatori de astfel de instrumente, reprezentand o crestere de 126%. Potrivit documentului, numarul bancilor care furnizeaza astfel de servicii se ridica la 25, in timp ce numarul instrumentelor de tip internet-banking, home-banking sau mobile-banking este 34. Fata de finele anului 2004, cresterea numarului de operatiuni a fost de 42,5%, iar a valorii tranzactiilor exprimate in echivalent euro de 83,8%. Instrumentul de plata la distanta reprezinta o solutie informatica ce permite accesul la informatii privind situatia fondurilor si operatiunilor derulate, efectuarea de plati si transferuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.