La Palais de Luxembourg, in Paris, va avea loc cea mai mare adunare independenta a romanilor din strainatate organizata de Centreurope.org si Celidea. Cel de-al III-lea Congres al Romanilor cu Studii Superioare din Franta va avea loc la 10 februarie si isi propune sa adune la un loc romani din cat mai multe tari ale lumii.

Congresul romanilor cu studii superioare din Franta s-a nascut la initiativa lui Florin Paun, unul din primii romani care a studiat la Ecole Polytechnique de Paris (scoala liderilor francezi). El obisnuia sa-i ajute pe romanii, si mai ales studentii, pe care ii intalnea intamplator si care se plangeau de imaginea Romaniei in Franta si impactul acestei probleme asupra sansei de a fi angajati intr-un post echivalent studiilor lor. Alaturi de jumatatea sa, Florin Paun isi dedica de circa cinci ani timpul liber si vacantele crearii unei retele independente de romani, care sa sprijine actiunile ce vizeaza ameliorarea imaginii Romaniei in strainatate.
PARTICIPANTI. Participantii la aceasta intrunire vin atat de pe bancile facultatilor franceze, si nu numai, cat si din birourile pe usa carora scrie ""President"", al unor banci si companii franceze de renume mondial. Primul Congres al cadrelor romane din Franta a avut loc in martie 2004 la Casa Unesco din Paris. Invitatii speciali au fost Simon Anholt, gurul brandingului de tara, si Domminique Struss Kahn, lider politic de stanga.
Cea de-a doua editie s-a desfasurat in februarie 2005 la Issy les Moulineaux, ""un fel de Sillcon Valley al Iles de France"", dupa cum declara Ingrid Vaileanu, directorul Congresului. Al doilea Congres l-a avut ca invitat de onoare pe deputatul Andre Santini , primar al Issy les Moulineaux. ""In cadrul celor doua congrese, 350 de profesionisti si studenti romani au avut ocazia sa discute direct cu lideri ai companiilor franceze care au nevoie de angajati competenti"", afirma directorul evenimentului.

PRILEJ. Congresul este o buna ocazie pentru schimburi, demonstratii si promovarea imaginii Romaniei