Adolescentul din localitatea ieseana Lunca Cetatuii acuzat de uciderea Larisei Chelaru, o fetita de 9 ani, disparuta de acasa in octombrie anul trecut, avea discernamant atunci cand a comis crima, ceea ce inseamna ca poate raspunde penal pentru fapta
Adolescentul din localitatea ieseana Lunca Cetatuii acuzat de uciderea Larisei Chelaru, o fetita de 9 ani, disparuta de acasa in octombrie anul trecut, avea discernamant atunci cand a comis crima, ceea ce inseamna ca poate raspunde penal pentru fapta sa, au stabilit medicii legisti bucuresteni.

La jumatatea lunii ianuarie, acuzatul Robert Ciobanu (foto), in varsta de 17 ani, cercetat pentru omor deosebit de grav, a fost transferat la Penitenciarul Jilava, pentru a fi expertizat psihiatric. Robert a spus ca la 18 octombrie 2005, fiind singur acasa, a invitat-o pe Larisa in locuinta sa, unde, in timpul unei agresiuni sexuale, a sugrumat-o, dupa care a infasurat-o intr-un covor si a dus-o in subsolul blocului in care locuieste, lasand cadavrul intr-o cutie de carton. Ulterior, la 29 decembrie 2005, a dus la containerul de gunoi ambalajul in care era cadavrul, impreuna cu alte resturi menajere din boxa pe care familia sa o are la subsolul blocului. Din cauza modului defectuos in care a condus ancheta in acest caz, conducerea Politiei Judetene Iasi a fost destituita. Ulterior, ca urmare a sanctiunilor prevazute de Comisia de disciplina a IJP Iasi, un ofiter a fost dat afara din Politie, alti doi au fost retrogradati, un politist a primit atentionare, iar un altul a fost oprit de la inaintarea in grad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.