Comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputatilor l-a audiat ieri pe omul de afaceri Dinu Patriciu la solicitarea sa.
Patriciu a aratat ca are dovezi ca in spatele scandalului creat in jurul Rompetrol este fostul consilier prezidentia
Comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputatilor l-a audiat ieri pe omul de afaceri Dinu Patriciu la solicitarea sa.
Patriciu a aratat ca are dovezi ca in spatele scandalului creat in jurul Rompetrol este fostul consilier prezidential Ioan Talpes, cel care a intocmit memorandumul ""plin de neadevaruri si care a fost ulterior transformat in acuzatii penale, cuvant cu cuvant"". Patriciu a precizat ca i-au fost incalcate unele drepturi, printre care nerespectarea prezumtiei de nevinovatie, interzicerea parasirii tarii, ascultarea ilegala a telefoanelor. Intrebat daca printre persoanele cu care a vorbit la telefon in timp ce era interceptat se afla si premierul, omul de afaceri a precizat ca nu poate sa faca ""o declaratie explicita intr-o situatie care este evidenta.
Netraind in padure, necomunicand cu buciumul, probabil ca am vorbit si la telefon"". Patriciu a mai spus ca in spatele acestui caz mai sunt si alte persoane politice. ""Nu a fost intamplator faptul ca in aceeasi zi in care o personalitate marcanta a vorbit de grupuri de interese mafiote au fost chemati la Parchet directorii de la grupul Ziua si Grivco, la fel cum in aceeasi zi in care aceeasi personalitate promitea o campanie de verificare a actelor normative emise de guvern in ultimii zece ani, la Parchet erau chemati doi fosti ministri"".
La finalul audierii, presedintele comisiei, Nicolae Paun, a precizat ca, dupa cum a prezentat Dinu Patriciu situatia, ""este clar ca i-au fost incalcate drepturile"", iar dupa ce membrii comisiei vor studia documentele pe care le-a adus omul de afaceri vor cere infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze acest caz.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.