Recalcularea pensiilor va duce la majorarea cu 9,3% a veniturilor pensionarilor. ""Din cei 4,5 milioane de pensionari din Romania, 3,79 milioane vor beneficia de o majorare a pensiei cu 9,3% incepand de anul acesta. 512.000 de pensionari vor bene

Recalcularea pensiilor va duce la majorarea cu 9,3% a veniturilor pensionarilor.

""Din cei 4,5 milioane de pensionari din Romania, 3,79 milioane vor beneficia de o majorare a pensiei cu 9,3% incepand de anul acesta. 512.000 de pensionari vor beneficia de o majorare medie de 3,86% de la 1 ianuarie 2007. Pentru restul pensionarilor punctajul mediu anual recalculat a fost diminuat semnificativ, insa ei vor primi in continuare pensia aflata deja in plata"", a declarat Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale. Totusi veniturile a 1,8 milioane de pensionari vor ramane la nivelul anului trecut. ""Sistemul e simplu: pensie in functie de perioada si de cuantumul contributiei la sistemul public de pensii. Punctajul ingheata, pe toata durata prestatiei, singura modalitate de crestere a veniturilor fiind majorarea punctului de pensie"", a spus Seitan. Anual ies la pensie in jur de 200.000 de oameni. Valoarea unui punct de pensie valabila pentru anul acesta este de 323,10 lei, adica cu 9,3% mai mult decat valoarea unui punct de pensie valabila pentru anul 2005, de 295,56 lei. (Elena Stan)

PRIORITATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.