Statiunea Straja dispune de 3 instalatii de nocturna, care lumineaza aproape 5 kilometri de partie, astfel ca iubitorii sporturilor de iarna pot schia pana aproape de miezul noptii. Pentru turistii care merg la munte, Masivul Postavarul din Po

Statiunea Straja dispune de 3 instalatii de nocturna, care lumineaza aproape 5 kilometri de partie, astfel ca iubitorii sporturilor de iarna pot schia pana aproape
de miezul noptii.

Pentru turistii care merg la munte, Masivul Postavarul din Poiana Brasov sau Valea Dorului de la Sinaia reprezinta cele mai bune locuri pentru schi. Dar asta numai pentru ca nu au descoperit inca statiunea Straja, situata deasupra orasului Lupeni.
DRUM. Accesul se face pe doua cai. Fie cu telescaunul, o calatorie durand aproape 25 de minute, fie cu automobilul. Numai ca drumul forestier nu este recomandat decat celor care dispun de masini de teren, cu tractiune 4X4. Locomotiva acestei statiuni este Emil Parau. Detine o cabana cu 160 de locuri de cazare, instalatiile de teleschi si se ocupa de starea partiilor. Localnicii ii recunosc meritele si spun ca fara acest om Straja nu s-ar fi dezvoltat niciodata. In sezonul viitor, drumul de 9 kilometri care pleaca din Lupeni va fi asfaltat si va fi accesibil oricui.
Intr-o zi de week-end, pe partiile din statiunea hunedoreana schiaza aproape 5.000 de oameni. Pe un platou urias, dublu fata de cel existent la Sinaia, la Cota 2.000, au fost montate, in stanga si in dreapta, teleschiuri care te duc pana in varful muntelui. De acolo poti sa pleci la vale pe o partie care parca nu se mai termina, dar un asemenea loc nu mai exista nicaieri in tara. Agitatia continua si dupa lasarea intunericului. Daca in alte parti se alearga dupa ultima telecabina, aici poti sa stai pe partie pana te saturi. Stalpii de nocturna sunt la tot pasul. In plus, preturile la cazare sunt foarte mici, tocmai pentru a atrage turistii.

CONTACT


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.