Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu s-a lamurit oficial cu privire la cine a gresit in cazul liderului MISA, azilantul politic Gregorian Bivolaru: Parchetul, Ministerul Justitiei sau judecatorii? Neoficial, surse judiciare spun ca Minist
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu s-a lamurit oficial cu privire la cine a gresit in cazul liderului MISA, azilantul politic Gregorian Bivolaru: Parchetul, Ministerul Justitiei sau judecatorii? Neoficial, surse judiciare spun ca Ministerul de Justitie iese cam sifonat din acest control. Oficial, membrii CSM mai verifica. O saptamana.
Consiliul Superior al Magistraturii a dezbatut ieri cu usile inchise vreme de aproape sase ori raportul Inspectiei Judiciare a CSM facut in cazul liderului spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru. Desi ieri acest raport ar fi trebuit facut public, potrivit promisiunilor, decizia Consiliului a fost alta.
INCOMPLET. Presedintele CSM, Iulian Galca, ne-a declarat, la finalul sedintei, ca s-a hotarat amanarea cu o saptamana a deciziei in acest caz, deoarece intrebarile puse de membrii Consiliului inca de la inceputul controlului nu au primit raspunsuri. ""Raportul nu raspunde la toate solicitarile noastre. Sunt foarte multe date si informatii, documentul are 73 de pagini, dar este incomplet. Mai sunt unele chestiuni de lamurit"", ne-a spus Iulian Galca, precizand ca mai sunt de primit completari de la Ministerul Justitiei si de la instantele judecatoresti. Seful CSM a aratat ca membrii Consiliului nu au ajuns inca la o concluzie privind vinovatiile in acest caz, dar a subliniat ca sunt vizate Parchetul, Ministerul Justitiei si instantele judecatoresti care s-au pronuntat in cazul Gregorian Bivolaru ori ale altor membri MISA.
ABTINERI. Ministrul Justitiei a participat la sedinta CSM in care a fost analizat raportul ""Guru"", control demarat la solicitarea ministrului Macovei, dar si ca urmare a sesizarilor din presa. Ministrul nu s-a abtinut sa participe la dezbateri, dar procurorul general, Ilie Botos, si fostul vicepresedinte al CSM, Liviu Dascalescu, s-au abtinut inca de la inceputul discutiilor. Botos a luat aceasta atitudine pentru ca Parchetul instantei supreme deruleaza inca o ancheta privind MISA, iar al doilea - fost procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, la momentul arestarii lui Bivolaru - intrucat colegii sai au fost implicati in ancheta privindu-l pe liderul spiritual al MISA.
INTERVENTIE. Reprezentantii MISA au adresat ieri Consiliului o cerere de interventie. Ei au cerut CSM sa analizeze abuzurile care s-ar fi comis in acest caz in ultimii doi ani, ba chiar au cerut stoparea urmaririi penale a Yoghinilor MISA si respectarea drepturilor omului. Membrii CSM au luat act de sustinerile celor de la MISA, apoi au reintrat in deliberari.
Desi oficialii CSM au refuzat sa precizeze cine a gresit si care au fost greselile, amanand cu o saptamana ""bomba"" vinovatiilor, surse din Magistratura ne-au dezvaluit ca, potrivit raportului analizat ieri, concluziile in aceasta materie sunt ""nefavorabile"" Ministerului Justitiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.