Scurt excurs despre onoare si umilinta La intoarcerea din Ucraina, intre doua botezuri si cateva oftaturi nostalgice dupa spriturile de la Golden Blitz, urmate de o cainta ""sincera"" si lacrimogena cu privire la neaplicarea unei hotarari judecatore

Scurt excurs despre onoare si umilinta
La intoarcerea din Ucraina, intre doua botezuri si cateva oftaturi nostalgice dupa spriturile de la Golden Blitz, urmate de o cainta ""sincera"" si lacrimogena cu privire la neaplicarea unei hotarari judecatoresti, in plin mandat de ministru si, inainte de a acuza ""trusturile de presa"" ca il denigreaza, Basescu ne-a vorbit, conform Rador, despre onoare: ""Stim ca una din conditiile esentiale care tin de onoare este sa iti platesti datoriile"". Sigur, in acest articol, ne intereseaza mai mult onoarea presedintelui legata de datoria sa constitutionala de a proteja viata si securitatea cetatenilor romani, de a apara demnitatea si drepturile statului, pe plan international.
Intr-o ""memorabila"" interventie, cu privire la criza ostaticilor, la 25 mai 2005, Basescu admitea ca datoria statului, reprezentat de el, este sa-i apere pe cetatenii Romaniei: ""Vreti sa va imaginati cum ar fi aratat Romania cu trei cetateni impuscati sau cu gaturile taiate? Cum s-ar fi simtit 22 de milioane de romani? Ar fi simtit ca statul lor nu e capabil sa-i apere, sa-i protejeze! Cum ar fi fost vazuta Romania, in afara? Un stat neputincios!"" Grele cuvinte, domnule presedinte! Grele ca o osanda!
Filosof, cum il stim, presedintele Basescu declama, peripatetic, la 28 septembrie 2005, conform Rador: ""Romanii au un complex, romanii nu cred in ei, nu cred in forta natiunii lor, nu cred in tara lor, asa cum crede un neamt, un francez, un olandez, un belgian""! Furat de impetuozitatea propriului discurs, presedintele orator ""exploda"", la 13 iunie 2005, intr-un interviu pentru ""Adevarul"": ""Sunt cei obisnuiti sa promoveze ideea ca Romania este bolnava, ca poporul roman trebuie sa stie ca are un stat slab, ca poporul roman trebuie descurajat sa nazuiasca, sa fie mandru (...) Or, Romania nu are nici un motiv sa fie umila, Romania este o tara, care sta pe picioarele ei, este puternica si trebuie tratata ca atare"". Mai mult, domnul Basescu ne vorbea de acel ""cor de slugi"", acea ""clica ce incearca sa acrediteze ideea ca romanii trebuie sa fie umili, sa stea cu capul plecat, care ne impiedica sa ne luam zborul"" (cf. ""Gandul"", an I, nr. 20, 27 mai 2005).
Grele cuvinte, din nou!
Ascultandu-l si citindu-l pe
Basescu, imi vine sa exclam, alaturi de ...mile Augier, in ""Nerusinatii"": ""Pe vremea mea, inca il aveam pe Dumnezeu""!
Moarte la Bucuresti si Mustrare la Quantico

SENTINTA. Christopher VanGoethem (foto dreapta) a primit doar o mustrare fara sa-i fie afectat rangul militar


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.