Ancheta in cazul Rompetrol a evoluat ieri spectaculos. Dinu Patriciu si-a aflat noile acuzatii si alte doua persoane au fost puse sub invinuire in acest caz.

Este vorba despre directorul cotidianului Ziua, Sorin Rosca Stanescu, si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis. Surse judiciare ne-au declarat ca cei trei sunt acuzati ca au divulgat, utilizat si beneficiat de informatii privilegiate pe piata de capital. Prin aceste fapte, ceilalti actionari ai Rompetrol au fost prejudiciati cu peste 7 milioane de dolari.
DECLARATII. Sorin Pantis nu si-a aflat ieri acuzatiile, pentru ca a venit fara avocat. Sorin Rosca Stanescu si Patriciu spun ca sunt nevinovati. Directorul de ziar spune ca transformarea sa din martor in invinuit i se trage de la o plangere penala depusa la inceputul saptamanii impotriva anchetatorilor, cu privire la modul in care acestia
i-au verificat toate afacerile si conturile sotiei. Dinu Patriciu a declarat ieri ca noile acuzatii sunt ""plimbari prin Codul penal"". El s-a aratat nemultumit de faptul ca nu a vazut nici de data aceasta autorizatiile date pentru ascultarea telefoanelor sale, pe motiv ca acestea ar fi clasificate. Intrebat de jurnalisti, presedintele Rompetrol a recunoscut ieri si faptul ca
s-a mai intalnit o data cu premierul Tariceanu, la o petrecere organizata acasa la acesta. Pe motiv ca intalnirea a fost una privata, el a refuzat sa spuna cand a fost petrecerea si daca acolo au mai fost si alti membri ai Guvernului. (Violeta Fotache, Miruna Pasa)