Fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu (foto), a fost ieri audiat de procurorii Parchetului General.

Procurorii sunt la un pas de a dispune trimiterea lui Melinescu in judecata pentru comiterea infractiunii de uzurpare de calitati oficiale.
IN CORZI. Impotriva lui Melinescu exista mai multe plangeri penale, formulate atat de fosta, cat si de actuala conducere a Oficiului. Unii
l-au acuzat de cateva ""scapari"" in materia informatiilor clasificate, care l-ar fi favorizat pe omul de afaceri craiovean Genica Boerica. Sursele citate spun ca Melinescu ar fi ascuns procurorilor unele tranzactii suspecte efectuate de Boerica, intre timp arestat si trimis in judecata. In prezent, Melinescu nu a fost exclus inca din cercul de suspecti intocmit de procurori pentru a descoperi cine a furat ori distrus din seifurile Oficiului ""dosarul matusii Tamara"", intocmit dupa o sesizare bancara privind rularea a 400.000 de dolari prin conturile Danei Nastase. (V. Fotache)