Caransebes - Tunel blocat de un tren deraiat Un tren de marfa a deraiat ieri in apropierea tunelului de la Poarta, intre Caransebes si Baile Herculane. Garnitura, care nu era incarcata, s-a oprit chiar inainte de intrarea in tunel. Pentru ca linia a

Caransebes - Tunel blocat de un tren deraiat
Un tren de marfa a deraiat ieri in apropierea tunelului de la Poarta, intre Caransebes si Baile Herculane. Garnitura, care nu era incarcata, s-a oprit chiar inainte de intrarea in tunel. Pentru ca linia a fost blocata timp de mai multe ore, doua trenuri de calatori care circulau pe
ruta Bucuresti-Timisoara au
avut intarzieri de cateva ore. (Iohanna Onaca Purdea)
MapN - Soldatii romani, atacati in Irak
O patrula apartinand Batalionului 280 Infanterie a fost atacata ieri, in jurul orei 7:00 (ora Romaniei), prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc la aproximativ 20 de kilometri sud-est de localitatea Nassiriyah, pe timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare. Nici un militar roman nu a fost ranit, informeaza MApN.

Din 15 iunie - CFR scumpeste biletele cu 5,7%
Tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor fi majorate cu 5,7%, la 15 iunie, dupa ce Guvernul a avizat ieri propunerea CFR Calatori, au declarat surse din Ministerul Transporturilor. Solicitarea a fost formulata pentru corelarea tarifelor cu evolutia inflatiei din ultima perioada, in conformitate cu strategia adoptata anul trecut. (Mediafax)

Inundatii - Tabere la mare pentru sinistrati
Copiii celor ramasi fara case in urma inundatiilor din aceasta primavara vor fi trimisi in tabere gratuite la mare, conform unui program propus de Administratia Nationala a Taberelor, a anuntat ieri Guvernul. Ministerul Transporturilor trebuie sa prezinte Guvernului modalitatea concreta prin care sinistratii vor fi ajutati sa-si refaca locuintele, astfel incat acestea sa fie gata pana la inceputul iernii. (Florina Zainescu)

Program - Bursele JTI pentru jurnalisti

Cea de-a VII-a editie a programului Bursele JTI pentru jurnalisti a fost lansata de Fundatia Freedom House si asteapta inscrierea candidatilor pana la 12 iunie. Programul este deschis jurnalistilor din presa scrisa specializati in economic, politic si social, care au pana in 35 de ani si cel putin 3 ani de experienta. Bursele constau in stagii de pregatire profesionala avansata, de opt saptamani, in cadrul unor prestigioase institutii de presa din SUA.

Craiova - Distrigaz Sud, amendata
Ancheta Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj a stabilit ca SC Distrigaz Sud, sucursala Craiova, este vinovata pentru explozia produsa in luna ianuarie intr-un punct termic dintr-un cartier din Craiova, care s-a soldat cu doi morti si un ranit. In raportul ITM Dolj se precizeaza ca explozia a fost cauzata de o fisura din magistrala de gaze, a carei durata de folosire a fost depasita. Distrigaz a fost amendata cu 110 milioane de lei vechi. (Mihai Gavrila)
Justitie - Omar va fi adus de politisti la proces
Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca Omar Hayssam - eliberat din arest in urma cu o luna - sa fie adus de politisti la procesul in care este judecat pentru implicare in rapirea jurnalistilor, pentru ca, de cand a fost eliberat, nu s-a mai prezentat in fata instantei. La ultimele doua termene de judecata, avocatii lui Hayssam - operat de cancer la colon - au invocat faptul ca, in aceleasi zile, clientul lor era programat la sedinte de chimioterapie.

Hunedoara - Tezaur dacic recuperat de politisti

Anchetatorii romani au reusit, cu ajutorul autoritatilor din zece state europene, sa recupereze 29 de tezaure din siturile din Hunedoara si Alba. In acest caz sunt cercetate de 50 de persoane, in 18 dosare penale. Printre obiectele recuperate se numara monede, vase ceramice, statuete, obiecte de podoaba etc. (Radu Crivat)

Cazul Bivolaru - Marturie surpriza
Mama Madalinei Dumitru a depus ieri marturie in favoarea lui Gregorian Bivolaru. ""Si sora Madalinei, Florentina Iordache, a fost audiata si a depus o marturie relevanta, in sensul nevinovatiei clientului meu"", a precizat Tiberiu Barbacioru, avocatul liderului MISA.
Curtea de Apel - Tender, tot in arest
Curtea de Apel Bucuresti a prelungit ieri cu inca 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender. Instanta a admis recursul Parchetului facut impotriva deciziei anterioare a Tribunalului Bucuresti care nu mai prelungise mandatul. (M.P.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.