Prozatoare si scenarista
Varsta: 30 de ani Publica in volumele colective Ferestre 98 (1998) si Tescani 40238 (2000). Al doilea roman al sau, ""Intrarea Soarelui"", este in pregatire la Editura Polirom Romanul de debut al Ceciliei Stef
Prozatoare si scenarista
Varsta: 30 de ani Publica in volumele colective Ferestre 98 (1998) si Tescani 40238 (2000). Al doilea roman al sau, ""Intrarea Soarelui"", este in pregatire la Editura Polirom Romanul de debut al Ceciliei Stefanescu, ""Legaturi bolnavicioase"", a aparut recent in limba franceza, la Editions Ph...bus. ""O tanara romanciera de succes care se pregateste sa cucereasca Europa"" - asa o descriu editorii francezi pe Cecilia Stefanescu. Scenariul pe care ea l-a scris pe baza ""Legaturilor bolnavicioase"" a fost transpus pe pelicula de regizorul Tudor Giurgiu, iar filmul va avea premiera mondiala la Festivalul International de la Berlin, ce incepe joi. ""A fi tradus intr-o tara precum Franta, a avea posibilitatea de a cunoaste si de a te face cunoscut ca autor acolo reprezinta o sansa, dar nu si o garantie"", spune autoarea. ""Legaturi bolnavicioase"" aduce in prim-plan o tanara nonconformista, Kiki, incapabila sa aleaga intre existenta alaturi de un artist grandoman, Renato, si iubirea pentru o alta femeie, Alex. Existenta eroinei e coplesita de temeri, nevroze, viziuni romantice, unele aflate la granita dintre reverie si boala. Pentru ca a contribuit la afirmarea scriitorilor romani contemporani pe piata de carte occidentala, Jurnalul National o declara pe Cecilia Stefanescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.