Pus in situatia de a da seama deputatilor din Comisia de abuzuri, ministrul Justitiei a ales sa se duca la CSM, pentru discutarea raportului in cazul liderului MISA, Gregorian Bivolaru. Monica Macovei, ministrul Justitiei, ar fi trebuit sa fie

Pus in situatia de a da seama deputatilor din Comisia de abuzuri, ministrul Justitiei a ales sa se duca la CSM, pentru discutarea raportului in cazul liderului MISA, Gregorian Bivolaru.

Monica Macovei, ministrul Justitiei, ar fi trebuit sa fie audiata astazi la Comisia de abuzuri a Camerei Deputatilor, pentru a da explicatii legate de cazul Rompetrol si cel al casei parintilor sai. Dar ministrul Macovei nu merge la Parlament, ci la sedinta CSM, deoarece de aici a primit mai intai invitatia, potrivit consilierului M.J. Oana Balescu.
CAZURILE. Ministrul Justitiei si seful DNA, Daniel Morar, au fost convocati marti si miercuri la comisie pentru a fi audiati in urma plangerilor formulate de oamenii de afaceri Dinu Patriciu si Radu Mazare, ambii cercetati penal. Cei doi s-au plans ca, in cadrul anchetei, asupra lor s-ar fi comis abuzuri de drept. Pe langa aceste doua sesizari, ministrul Justitiei va trebui sa raspunda si intrebarilor legate de casa parintilor sai, castigata in Justitie, anul trecut, in dauna proprietarului Maria Petrini.
REACTIE. Presedintele Basescu a reactionat ieri public fata de citarea sefului DNA la Comisia de abuzuri, aratand ca astfel s-ar crea un precedent periculos. ""Solicitarea comisiei poate fi interpretata ca presiune exercitata asupra procurorilor"", afirma Basescu, declarandu-se ""ingrijorat"" de acest fapt. El subliniaza ca singura institutie abilitata de lege care poate cere explicatii procurorilor privind anchete in desfasurare este Consiliul Superior al Magistraturii, iar prin audierea procurorilor, care fac parte din autoritatea judecatoreasca, puterea legislativa incalca principiile statului de drept, nerespectand independenta Justitiei.

IMIXTIUNE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.