Scandalul imixtiunilor politice in Justitie a intrat in faza dialogurilor. Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu se intalneste astazi cu reprezentantii Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) la sediul Guvernului.

Discutiile vor incepe la ora 15:00 si vor atinge probleme-cheie care asteapta ""solutii imediate"", conform comunicatului AMR.
TEME. Subiectele care vor fi abordate sunt: acutizarea presiunilor politice asupra actului de justitie; raporturile dintre Guvern si Magistratura, inclusiv cu Parchetele care sunt o componenta intrinseca a autoritatii judecatoresti, ba chiar si ""delatiunea promovata la nivel de politica de stat in randul magistratilor, cu sfidarea oricaror norme de moralitate umana si profesionala"". Primul-ministru va afla printre altele cum vad judecatorii si procurorii diferenta dintre reforma scriptica si cea reala in Justitie, precum si care sunt masurile sustinute de AMR si de organismele internationale profesionale, pentru a inlatura conflictul existent si a determina Guvernul sa-si reconsidere atitudinea, pozitia si mesajul fata de Justitie. (Violeta Fotache)