Comuna Arieseni este tot mai cautata de iubitorii sporturilor de iarna. Linistea Muntilor Apuseni, zapada foarte mare si preturile mici din zona reprezinta cateva argumente pentru care schiorii din vestul tarii ajung in localitatea din judetul Alba.

Comuna Arieseni este tot mai cautata de iubitorii sporturilor de iarna. Linistea Muntilor Apuseni, zapada foarte mare si preturile mici din zona reprezinta cateva argumente pentru care schiorii din vestul tarii ajung in localitatea din judetul Alba.

De ieri, in Arieseni a inceput sa fie agitatie. Schiorii au ajuns la partia Vartop, locul unde isi vor petrece acest week-end.
AFLUENTA. Pista, lunga de un kilometru, este bine pregatita, iar cei care vor sa schieze trebuie sa urce cu teleschiul. Pentru a nu avea probleme in aceste zile, cei care administreaza instalatia au facut reviziile necesare pana ieri-dimineata, cand primele valuri de turisti au atins localitatea din judetul Alba.
TABLOU. De sus, acolo unde urca schiorii veritabili, se poate admira toata zona, astfel ca mai sunt destui turisti care vor sa ajunga in acest loc. ""Am urcat pana aici pe picioa-re, pentru ca nu stiu sa schiez. Imi place privelistea, dar recunosc ca am venit pana aici doar pentru conditia fizica"", spune Etilko Fundike, o tanara de 18 ani din Sfantu Gheorghe, venita la Arieseni impreuna cu familia.
CU GRIJA. Cei care merg pe schiuri trebuie sa fie foarte atenti in prima parte a coborarii. Zapada de un metru si jumatate este foarte tare, astfel ca trebuie sa ai mare grija. Nu e inca gheata, dar o clipa de neatentie te poate face sa cazi la primul viraj. Nu este insa nimeni care sa urce asa de sus fara sa schieze bine, mai ales ca si panta este destul de abrupta. Doi pici cam la 5 ani sunt vedetele partiei si merg la vale cu o viteza ametitoare. De fapt, te fac invidios pentru ca schiaza asa de bine de la o varsta atat de mica.
CIUDATENIE. Partia este un pic stranie la Arieseni, fiind situata chiar la granita dintre judetele Alba si Bihor. Daca faci o ""Cristiana"" spre dreapta esti in Alba, cand te-ai intors, hop, ai si ajuns in Bihor. Si uite asa, pana jos, dintr-un judet in altul, fara sa iti dai seama. In paralel cu partia Vartop, mai exista o pista lunga de 400 de metri, recomandata incepatorilor, unde teleschiul merge in gol. Toti schiorii stau insa pe partia mare, pentru ca este mult mai lata, avand cam aceleasi dimensiuni cu ale Clabucetului din Predeal.

CONDITII EXCELENTE LA CAZARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.