Pentru activitatea pe care a desfasurat-o anul trecut, presedintele Traian Basescu a primit nota 6,94 pe un interval de la 1 la 10, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 18-23 ianuarie 2006.
La randul sau, Guvernul actual a fost nota
Pentru activitatea pe care a desfasurat-o anul trecut, presedintele Traian Basescu a primit nota 6,94 pe un interval de la 1 la 10, releva un sondaj INSOMAR realizat in perioada 18-23 ianuarie 2006.
La randul sau, Guvernul actual a fost notat cu 5,65, iar premierul Calin Popescu Tariceanu - cu 5,46. Potrivit aceluiasi sondaj, mai mult de jumatate dintre romani, respectiv 56%, considera ca principalul motiv pentru care oamenii politici din Romania au ales sa intre in politica este ca vor sa castige bani. De asemenea, 26% dintre repondenti au sustinut ca politicienilor le place puterea, 9% cred ca acestia vor sa isi faca prin aceasta ocupatie mai multe relatii in societate si numai 7% cred ca ei au intrat in politica din dorinta de a face ceva bun pentru oameni si tara. 3,5% dintre cei intervievati nu au stiut sau nu au putut aprecia, iar 2,3% nu au vrut sa raspunda la aceasta intrebare. POLITICA SI AFACERI. Aproape jumatate dintre cei intervievati, respectiv 47%, crede ca cei mai multi oameni de afaceri pot fi intalniti in cadrul PSD. 27% au indicat PNL, 14% au ales PD, 4% au optat pentru PC, iar numai cate 3% au ales PRM si PNG. Nu au stiut sa raspunda 24,6% si nu au vrut sa raspunda 6%. Majoritatea celor intervievati - 75% este de parere ca cei mai multi politicieni corupti sunt intalniti in cadrul PSD. 8% au raspuns ca acestia se afla in PD, 7% - PNL, 4% - PRM, 2% - UDMR, iar cate un procent crede ca acestia s-ar afla in PC si in PIN. Nu au stiut sa raspunda 29,8% dintre repondenti si nu au raspuns 6,9%. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.155 de persoane cu varsta de peste 18 ani, eroarea maxima fiind de 2,9%. NEINCREDERE IN ""REFORMA NICOLAESCU""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.