Pitestenii au renuntat la deplasarile pe Valea Prahovei, preferand sa schieze la Babana, unde se afla o partie dotata cu teleschi si instalatie de nocturna. Timpul limitat, aglomeratia de pe Valea Prahovei si patriotismul local, acestea sunt mot

Pitestenii au renuntat la deplasarile pe Valea Prahovei, preferand sa schieze la Babana, unde se afla o partie dotata cu teleschi si instalatie de nocturna.

Timpul limitat, aglomeratia de pe Valea Prahovei si patriotismul local, acestea sunt motivele pentru care iubitorii sporturilor de iarna din Pitesti au ales sa mearga la Babana, o localitate aflata la 12 kilometri de orasul lui Dobrin.
MUNCA. Un intreprinzator particular a avut ideea sa amenajeze o partie de schi. ""A durat vreo doi ani sa facem ceea ce vedeti acum aici, dar eu zic ca a meritat. De la 20 de oameni care se dadeau in week-end cu punga pe aici am ajuns sa avem 2.400 de turisti in doua luni"", spune Bebe Ivan, primarul comunei Babana. In ultima vreme, numarul celor care au trecut pe la partia de langa Pitesti a crescut foarte mult, astfel ca doar cu noroc se mai putea gasi o pereche de schiuri care sa poata fi inchiriata.
EXTINDERE. In urmatorii ani se va incerca transformarea comunei Babana in statiune. De la vara se va construi un hotel de patru stele, cu patru etaje, care va fi util tot timpul anului. ""Avem un lac superb la doar 50 de metri distanta si sunt convins ca vom atrage aici o multime de pescari. De asemenea, vreau sa ridicam un telescaun peste valea aceasta minunata, iar de la anul sa mutam Serbarile Zapezii de la Voineasa aici, la noi. Avem spatiu aici sa mai construim si alte partii in zona"", a declarat primarul Bebe Ivan.

PETRECERE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.