Biserica Ortodoxa romana din Londra va oficia maine dupa-amiaza un serviciu funerar pentru cel ce a fost primul fiu al Regelui Carol al II-lea, Printul Carol Mircea de Romania. Acesta a murit vinerea trecuta la Londra, la varsta de 85 de ani. Rod

Biserica Ortodoxa romana din Londra va oficia maine dupa-amiaza un serviciu funerar pentru cel ce a fost primul fiu al Regelui Carol al II-lea, Printul Carol Mircea de Romania. Acesta a murit vinerea trecuta la Londra, la varsta de 85 de ani.

Rod al unei iubiri controversate, dintre Carol al II-lea si Zizi Lambrino, o iubire care a constituit tema unui serial prezentat recent de Jurnalul National, Printul Carol Mircea de Romania a trait o viata drama unui om neacceptat de propria familie. De data aceasta, era vorba despre familia regala.
VIZITA. Tot Jurnalul National este ziarul care a gazduit in paginile sale un interviu in exclusivitate acordat de Printul Mircea de Romania, la venirea sa in tara, dupa o absenta de peste 50 de ani. O prezenta discreta, care a refuzat publicitatea in presa, Mircea de Romania a avut o singura dorinta: aceea de a veni in Romania atunci cand statul roman ii va face dreptate, recunoscandu-l ca primogenitura (prim nascut al Regelui Carol al II-lea n.n.). Casatoria dintre Carol al II-lea si Zizi Lambrino a fost anulata in circumstante discutabile, dupa cum o demonstreaza documentele vremii.
CU LIMBA DE MOARTE. Frate mai mare al Regelui Mihai, Printul Mircea i-ar fi marturisit nurorii sale, Printesa Lia, cu numai doua zile inainte de a inceta din viata, dorinta sa de a fi inmormantat langa tatal sau, Regele Carol al II-lea. Potrivit declaratiilor acesteia, marturiile Printului, ""care a fost lucid pana in ultima clipa a vietii sale"", sunt legate de ultima lui vizita in Romania si intalnirile cu romanii, care i-au intarit convingerea ca pastrarea cetateniei romane si tot ceea ce a simtit pentru Romania nu au fost in zadar.
Desi a trait zeci de ani in exil, Printul Mircea a pastrat cetatenia romana, cu speranta ca autoritatile de la Bucuresti, care au anulat casatoria parintilor sai, Carol al II-lea si Zizi Lambrino, ii vor recunoaste dreptul de a purta numele pe care-l luase in exil de la tatal sau: Al Romaniei.

IN EXCLUSIVITATE. Certificatul de deces al Printului Mircea


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.