Ars de artificiile primarului Un valcean a fost ranit de artificiile lansate cu ocazia Zilelor Municipiului Ramnicu Valcea. Incidentul s-a petrecut pe stadionul din Parcul Zavoi. Organizatorii showului, printre care si Primaria Ramnicu Valcea au o

Ars de artificiile primarului

Un valcean a fost ranit de artificiile lansate cu ocazia Zilelor Municipiului Ramnicu Valcea. Incidentul s-a petrecut pe stadionul din Parcul Zavoi. Organizatorii showului, printre care si Primaria Ramnicu Valcea au oferit valcenilor un foc de artificii. Cateva artificii lansat necorespunzator au cazut in tribuna oficiala, unul dintre spectatori fiind ranit. (O.H)

Loto 6/49 - Report de peste 2 milioane de dolari
Nici unul dintre cei care si-au incercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase, astfel ca reportul cumulat a ajuns la suma de 5.850.716 lei noi, adica peste 2 milioane de dolari. Numerele extrase au fost: 17, 40, 28, 8, 1, 29. La categoria a doua au existat zece premii a cate 38.010 lei noi. La extragerea Noroc, numarul extras a fost 9425286, dar nu s-a castigat nici la prima si nici la cea de-a doua categorie. (Cristian Petru)

Autostrada Transilvania - Statul plateste datoria catre Bechtel
Plata datoriei de 80 milioane de euro catre compania Bechtel incepe in trei saptamani, astfel ca lucrarile la constructia Autostrazii Transilvania vor continua. Negocierea contractului pentru un credit comercial de 100 milioane de euro, in vederea sustinerii financiare a constructiei autostrazii, este in stadiu foarte avansat. Creditul extern va fi contractat pe o perioada de 12 ani de Ministerul Finantelor de la Raiffeisen Zentralbank si Calyon Corporate and Investment Bank. (Elena Stan)
Dolj - Un procuror din Segarcea a murit inecat
Un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Segarcea (judetul Dolj) a murit inecat, sambata, in raul Jiu, in zona comunei Gangiova, dupa ce a intrat in apa pentru a se racori, transmite Mediafax. Cornel Constantinescu (30 de ani), procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Segarcea, a plecat, sambata dimineata, impreuna cu familia la plaja, pe malul Jiului, in localitatea doljeana Gangiova. La un moment dat, magistratul a intrat in apa pentru a se racori, insa a fost luat de un curent puternic. Corpul neinsufletit al magistratului nu a fost scos din apa nici la aceasta ora, a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, inspector principal Florentina Popescu. (Cristian Vasilcoiu)
Refuz la subventii - Tariceanu: ""Intrebati-l pe Ionut Popescu""
Premierul Calin Popescu Tariceanu a refuzat ieri, la Maracineni, sa comenteze refuzul ministrului de Finante, Ionut Popescu, de a semna actul normativ prin care se acorda subventii societatii ""Tractorul"" Brasov. ""Mai bine il intrebati pe domnul Ionut Popescu. La nivelul Guvernului, intotdeauna pot sa existe puncte de vedere care nu trebuie sa fie grupate in jurul unei idei de unanimitate. Nu este o problema. Decizia de a acorda subventii pentru agricultura este o decizie care nu este singulara, in acest an am mai facut acest lucru. Agricultura in Romania va beneficia in continuare de subventii. Subventii ne acorda si Uniunea Europeana pentru agricultura, asa incat nu este nimic exceptional"", a explicat premierul.
CFR - Acceleratul Baia Mare-Timisoara a fost suspendat
SNCFR Baia Mare a anuntat, ieri, ca pe tot parcursul lunii august se suspenda circulatia acceleratului Baia Mare - Timisoara, informeaza Rompres. Intreruperea circulatiei este cauzata de reparatiile care se fac pe tronsonul feroviar Oradea - Satu Mare - Baia Mare. Potrivit sefului statiei SNCFR Baia Mare, calatorii pot ajunge cu microbuzul pana la statia Valea lui Mihai sau Oradea, iar de aici se pot imbarca pe unul dintre trenurile care fac legatura cu Timisoara.
Eforie - Un politist beat a avariat patru masini
Un agent de Politie din Eforie va fi judecat in Consiliul de Disciplina al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, dupa ce a avariat patru masini stationate regulamentar pe partea carosabila, in timp ce se afla la volan sub influenta bauturilor alcoolice, transmite Mediafax. Nuran Abdula (38 de ani), din Eforie Sud, agent la Politia din oras, conducea, sa€šmbata dupa-amiaza, sub influenta bauturilor alcoolice, un autoturism Dacia. La un moment dat, el a pierdut controlul masinii si a ciocnit lateral patru autoturisme stationate regulamentar, avariindu-le usor. In urma probelor biologice s-a constatat ca avea 0,62 miligrame la litru alcool pur in aerul expirat. Seful IPJ, comisar-sef Victor Popescu, a dispus, ieri, luarea masurilor legale in Consiliul de Disciplina impotriva agentului de Politie.
Mehedinti - A fraudat statul cu 349 miliarde de lei
Patronul unei firme din Orsova a prejudiciat statul cu aproximativ 349 miliarde de lei, din care 60 miliarde de lei reprezinta TVA. Frauda uriasa a fost produsa de patronul firmei Jetcom, G. Tiberiu, prin tranzactionari dubioase de combustibili, in cantitati mari, provenind de la RAFO Onesti. ""La aceste inginerii financiare erau folosite firme-fantoma din diferite localitati ale tarii"", a declarat duminica, pentru Rompres, comisarul-sef Emil Ghelner. Sumele confiscate din cauza ilegalitatilor, comise in perioada anilor 2003-2005, vor fi colectate la bugetul consolidat al statului.
Campeni - Armata solicita bani pentru interventiile la inundatii
O unitate militara din judetul Alba solicita administratiei locale din comuna Ocolis, una dintre localitatile grav afectate de inundatii, sa plateasca aproape 6.000 de lei (60 milioane de lei vechi) pentru interventiile militarilor din timpul calamitatilor. Unitatea militara 01040 din orasul Campeni a trimis Primariei comunei Ocolis, la cateva zile dupa inundatii, un contract de prestari servicii prin care cere institutiei sa plateasca Armatei interventiile facute, suma fiind de 5.900 de lei noi (59 milioane de lei vechi), fara TVA. Uimit de solicitare, presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, a declarat ca pe viitor va evita sa ceara ajutorul Armatei pentru ca ii e teama ""ca nu vom avea bani sa platim"", a spus Dumitrel. (Lucian Dobrater)
Decizie - Locuitorii din Vadu Rosca vor fi stramutati
Circa 700-800 de oameni din peste 200 de case din comuna Vadu Rosca, grav afectata de inundatii, vor fi stramutati, a anuntat, sambata, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, informeaza Rompres. Potrivit lui Borbely, pentru stramutarea acestora au fost deja identificate doua terenuri, localizate langa Focsani, respectiv langa Vulturu. ""Noi dam materialele de constructie si le facem fundatia, restul vor face ei. Au fost de acord cu aceasta varianta si prefecturile si oamenii, pentru ca nu mai avem timpul fizic, trebuie sa porneasca repede. Luni (n.r. - astazi), vom avea o intalnire cu prefectii si ii dam drumul"", a precizat Borbely.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.