Infractorii romani dau din nou batai de cap autoritatilor spaniole. Provincia Castellon este dominata, in ultimii ani, de grupuri specializate de infractori straini, romanii controland piata prostitutiei din regiune, precum si operatiunile de falsifi

Infractorii romani dau din nou batai de cap autoritatilor spaniole. Provincia Castellon este dominata, in ultimii ani, de grupuri specializate de infractori straini, romanii controland piata prostitutiei din regiune, precum si operatiunile de falsificare a cartilor de credit si furturile din locuinte, relateaza publicatia El Periodico Mediterraneo.

Retelele de infractori romani din provincia Castellon s-au specializat in fapte legate de imigratia ilegala a compatriotilor lor. Romanii sunt, de asemenea, lideri ai retelelor de prostitutie, majoritatea persoanelor exploatate fiind femei din Romania. Totusi, Castellon este printre putinele regiuni din Spania unde pe piata prostitutiei actioneaza si imigranti din Africa, in mod special proxeneti si prostituate din Nigeria.
FALSIFICATORI. Fraudele, in mod special cele comise prin falsificarea cartilor de credit, reprezinta un alt domeniu dominat de retelele de infractori romani. Imigrantii proveniti din Europa de Est mai sunt specializati in furturi din locuinte, existand insa o categorie distincta, formata din retelele de infractori care actioneaza in timpul noptii, in timp ce proprietarii caselor in care patrund prin efractie dorm, potrivit AUGC. Agentii AUGC cred ca aceleasi bande sunt responsabile pentru furturile din si de bancomate, frecvente in anumite localitati din aceasta provincie.
TRAFICANTI. Imigrantii columbieni sunt liderii incontestabili pietei drogurilor, fiind specializati in traficul de cocaina, pe care o introduc in Spania si pe care o livreaza clanurilor de rromi care se ocupa cu comercializarea propriu-zisa. In ultimii ani, grupurile de infractori proveniti din Europa de Est, atrasi de profiturile mari inregistrate pe piata drogurilor, incearca
sa-si faca simtita prezenta, actionand uneori ca intermediari intre columbieni si membrii clanurilor de rromi. Magrebienii sunt liderii traficului de hasis. Specalizarea este trasatura specifica a grupurilor de imigranti din Albania, Kosovo, precum si de pe intregul teritoriu al fostei Iugoslavii, ei ocupandu-se mai ales cu furtul din navele industriale.

SPECIALIZATI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.