Sesiunea parlamentara de primavara-vara incepe astazi, iar Senatul si Camera Deputatilor si-au stabilit in linii mari agenda.
Pentru Nicolae Vacaroiu (foto), presedintele Senatului, cel mai important obiectiv ramane recuperarea restantelor din sesiunea de toamna, in principal a acelor proiecte care vizeaza indeplinirea conditiilor de integrare in UE. Printre acestea, modificari la acte legislative care privesc reforma in justitie. La acestea se adauga inca aproximativ 450 de proiecte de lege, dintre care mai mult de 300 sunt initiative ale parlamentarilor. SEPARATI. Liberalii si democratii si-au stabilit si ei prioritatile. Separat. Primii la Sinaia, ceilalti la Bucuresti. Pentru liberali, prioritar este pachetul de legi privind reforma in Sanatate, pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a mentionat si pachetul de reforma a administratiei publice locale, amintind ca acesta prevede ši posibilitatea asocierii comunelor ši a orašelor pentru realizarea proiectelor mari de infrastructura, precum ši majorarea plafonului de indatorare la 25% pentru a permite abordarea unor proiecte mai importante de infrastructura locala.
Tariceanu a mai anuntat si modificarea statutului parlamentarilor, liberalii fiind de acord ca in privinta privilegiilor ""s-a exagerat"". Si presedintele PD, Emil Boc, a anuntat prioritatile partidului sau, in fruntea listei aflandu-se legile administratiei publice.