Eugen Nicolaescu este obligat de Justitie sa se recunoasca invins. El a fost nevoit sa retraga conducerea interimara pe care a numit-o la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si sa inghita revenirea lui Sorin Oprescu in functia de directo
Eugen Nicolaescu este obligat de Justitie sa se recunoasca invins. El a fost nevoit sa retraga conducerea interimara pe care a numit-o la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si sa inghita revenirea lui Sorin Oprescu in functia de director. Ministrul Nicolaescu a fost pus in situatia incomoda de a recunoaste ilegalitatea propriilor ordine de demitere si de numire a conducerii SUUB si, pana la un punct, a celei de la Elias. Probabil ca in istoria Justitiei acest ordin este unic, deoarece, calcand in picioare legi organice, ministrul a semnat ordine peste ordine, prin care retrage o conducere interimara, o renumeste de vreo trei ori, pentru ca la final sa accepte conducerea initiala. Evident ca si in aceasta situatie de-a dreptul hilara, in care s-a aruncat de bunavoie si nesilit de nimeni, Nicolaescu nu s-a abtinut de la comentarii ciudate: ""Este o decizie a instantei care nu este clara si, pentru ca nu e clara, consider ca este bine sa o aplic asa cum cred ca este bine"". CONSECVENTA. Jurnalul National a fost primul ziar care s-a dovedit consecvent in argumentarea ca, de fapt, misiunea asumata a lui Nicolaescu este epurarea conducerii unor spitale strict pe criterii politice prin incalcari repetate si grosolane ale legii si declansarea unui veritabil razboi al nervilor. In fata argumentelor, iata, ministrul Nicolaescu capituleaza. ""Incerc sa se inteleaga ca nu este un razboi intre mine si altcineva si, de aceea, cred ca mai bine este sa retrag conducerea interimara de la Spitalul Universitar si cine doreste sa conduca, conform instantei, sa conduca."" Cu certitudine, spectaculoasa revenire a ministrului Sanatatii la Sinaia, in chiar conclavul liberalilor, nu este intamplatoare. Imaginea din ce in ce mai sifonata a ministrului Sanatatii, in acelasi timp purtator de cuvant al PNL, atarna ca o tinichea de imaginea partidului. Chemat intr-un tarziu la ordine, Nicolaescu a revenit dintr-o data la ganduri mai sanatoase. ""Dar eu consider ca este mai bine sa lasam reforma sa mearga inainte, sa nu fie umbrita de anumite subiecte pe care presa le-a facut, dupa opinia mea, de scandal si nu cred ca este cazul."" Ieri, Sorin Oprescu a marturisit ca pentru el prioritar este SUUB. In ceea ce priveste Spitalul Elias, Sorin Oprescu a precizat: ,,O sa vorbesc cu presedintele Academiei Romane (...) si o sa stiu daca ma duc la Elias, la Municipal sau daca ma duc acasa"". ""Ce pot sa mai spun? M-am intors acasa!""
INTERIMAR. Gheorghe Iana a predat ieri biroul de director


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.