Dezvoltarea infrastructurii locale din Romania are nevoie, pana in 2018, de investitii estimate la 27,5 miliarde de euro, a declarat Mircea Nicu Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, la seminarul ""Solutii span
Dezvoltarea infrastructurii locale din Romania are nevoie, pana in 2018, de investitii estimate la 27,5 miliarde de euro, a declarat Mircea Nicu Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, la seminarul ""Solutii spaniole pentru provocari cu care se confrunta Romania: infrastructura urbana si protectia mediului"". Programele de extindere si modernizare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare necesita investitii de 15,1 miliarde de euro, diferenta fiind acoperita de fonduri destinate serviciilor de incalzire urbana (6,98 miliarde de euro), gestionarii deseurilor (2,95 miliarde de euro) si transportului public local (2,6 miliarde de euro). Doar 53% din locuintele din Romania beneficiaza de alimentare cu apa, majoritatea aflandu-se in mediul rural.
MEDIU. In perioada 2007-2013, Romania va primi patru miliarde de euro de la UE pentru proiecte de mediu, la care autoritatile vor contribui cu inca un milion de euro, a declarat Attila Korody, secretar de stat in Ministerul Mediului. Cei mai multi bani vor fi investiti in sisteme regionale de management al apei. (Iohanna Onaca Purdea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.