Extinderea la nivel local si deschiderea de birouri in Bulgaria, Ucraina si Croatia, precum si sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare reprezinta prioritatile din acest an ale Siveco Romania, furnizor de aplicatii software destinate mediului de afaceri.
FONDURI. Finantarea proiectelor va fi asigurata prin infuzia de capital operata de fondurile Polish Enterprise Investors si Intel Capital, actionari ai companiei.
""Potrivit acordului de incheiat cu cele doua fonduri, banii proveniti din infuzia de capital, peste 12 milioane de dolari, vor intra in companie incepand cu acest an. Fondurile atrase vor sustine extinderea la nivel local si extern. Siveco vrea sa isi consolideze prezenta pe piata romaneasca prin achizitia unor firme de profil, fiind initiate discutii cu actionarii a cinci companii"", a precizat Irina Socol.
Ea a adaugat ca, pana la finele acestui an, cel putin o companie locala va fi achizitionata de Siveco Romania, suma necesara aceastei operatiuni fiind prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli al companiei.
CRESTERE. La nivelul anului 2005, potrivit datelor societatii, Siveco Romania a raportat o cifra de afaceri de 37,6 milioane de dolari, din care 66% provine de la clienti interni, iar diferenta de la compa-nii externe. In portofoliul de clienti, segmentul privat detine o pondere de 60% din total.
""Ne-am bugetat pentru 2006 o crestere a cifrei de afaceri de 20%, adica peste 45 milioane de dolari. De asemenea, vrem sa atragem peste 120 de noi clienti companii interne"", a afirmat Socol.