Ieri-dimineata, Comitetul Executiv al FRF a respins solicitarea selectionerului Victor Piturca de a comprima returul Diviziei A pentru pregatirea cat mai buna a preliminariilor CE 2008. Antrenorul echipei reprezentative dorea ca sezonul intern sa

Ieri-dimineata, Comitetul Executiv al FRF a respins solicitarea selectionerului Victor Piturca de a comprima returul Diviziei A pentru pregatirea cat mai buna a preliminariilor CE 2008.

Antrenorul echipei reprezentative dorea ca sezonul intern sa se incheie la data de 14 mai, deoarece si-a propus sa foloseasca cele cateva date oficiale din calendarul FIFA pentru meciuri amicale impotriva unor echipe tari, calificate la CM 2006.
SOLUTII. Varianta propusa de Piturca nu este agreata de conducerile cluburilor Steaua si Rapid, echipe calificate in ""16-imile"" de finala ale Cupei UEFA. In acest sens, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, s-a intalnit cu secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, solicitandu-i o solutie de mijloc, adica incheierea returului la 20 mai, iar finala Cupei Romaniei, patru zile mai tarziu. Conducerea Rapidului, formatie angrenata si in Cupa, a contestat vehement, prin vocea presedintelui Dinu Gheorghe, comprimarea sezonului.
DECIZIE. Prezent la Casa Fotbalului, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a tinut parte cluburilor, in special Rapidului, echipa lui Razvan Lucescu avand cel mai aglomerat calendar competitional. ""Nu se joaca mai devreme returul. In primele sapte etape nu se umbla la calendar, apoi, in functie de rezultatele Rapidului, se poate modifica. Steaua nu joaca in Cupa Romaniei, insa Rapid, da si, daca ajunge in finala, se perturba un pic finalul de campionat. Nu ne atingem de echipele din cupele europene. Ele primeaza chiar si in fata echipei nationale si trebuie sa le cream conditii"", a declarat ""Corleone"", stricandu-i socotelile selectionerului Piturca.

TEAMA SPULBERATA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.