Potrivit unui raport FBI, pierderile suferite de companiile din Statele Unite din cauza diverselor atacuri informatice pot ajunge undeva la 67 miliarde de dolari pe an. Eventualele pagube produse de un ""atac informatic"" asupra unei companii su

Potrivit unui raport FBI, pierderile suferite de companiile din Statele Unite din cauza diverselor atacuri informatice pot ajunge undeva la 67 miliarde de dolari pe an.

Eventualele pagube produse de un ""atac informatic"" asupra unei companii sunt greu de evaluat si, de cele mai multe ori, o institutie nu ""raporteaza"" un asemenea incident. Pe de alta parte, termenul ""atac informatic"" poate fi interpretat in mai multe feluri. Raportul FBI vorbeste despre pagube produse de virusi, programe spyware, patrundere ilegala in retea etc. De fapt este vorba de o extrapolare a rezultatelor unui studiu la care au participat 2.066 de organizatii: 64% dintre repondenti au recunoscut ca au suferit pierderi financiare in urma diferitelor incidente informatice. Costul mediu suferit de o companie a fost de 24.000 de dolari, costul total in randul participantilor la studiu ridicandu-se la 32 de milioane de dolari. La extrapolarea rezultatelor (pentru a determina pagubele pe plan national), FBI a redus procentul organizatiilor afectate de la 64% la 20%.
UN SFERT DIN CHINA. Conform datelor prezentate de FBI, 44% dintre atacuri au venit din interiorul companiei. In ceea ce priveste atacurile din afara, un sfert au fost initiate din China. Viermii si troienii au facut cele mai mari pagube, fiind urmati de fraudele financiare si intruziunile in retea. Desi 98% dintre cei chestionati aveau soft antivirus, 84% au recunoscut infectia cu virusi in ultimul an. 90% dintre institutii aveau firewall si trei sferturi aveau programe anti-spyware si anti-spam.

STUDIU ROMANESC


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.