In optimile de finala ale competitiei, germanul Tommy Haas a fost foarte aproape de eliminarea liderului mondial, elvetianul Roger Federer. Totusi, asul din Tara Cantoanelor a izbutit calificarea in ""sferturi"", cu scorul de 6-4, 6-0, 3-6, 4-6, 6-2.
REVENIRE. Federer a inceput in forta, parand ca va incheia rapid conturile cu tenismanul german dupa doua seturi castigate fara drept de apel, 6-4, 6-0. Surprinzator, insa, Haas a renascut, egaland situatia la seturi. Ultimul act s-a decis la scorul de 3-2 pentru Federer, pe serviciul lui Haas, la avantaj pentru elvetian, cand o minge trimisa de german a fost strigata aut de catre o arbitra de linie. La 4-2, Haas a cedat complet, favoritul numarul 1 impunandu-se lejer, cu 6-2.
SFERTURI. In aceasta dimineata vor avea loc primele doua sferturi de finala, Ivan Ljubicici (Croatia) - Marcos Baghdatis (Cipru) si Fabrice Santoro (Franta) - David Nalbandian (Argentina). Maine, Roger Federer il va infrunta pe rusul Nicolai Davydenko, iar germanul Nicholas Kiefer pe francezul Sebastien Grosjean. In turnul feminin, sferturile arata astfel: Lindsay Davenport (SUA) - Justine Henin-Hardenne (Belgia), Maria Sharapova (Rusia) - Nadia Petrova (Rusia), Amelie Mauresmo (Franta) - Patty Schnyder (Elvetia) si Martina Hingis (Elvetia) - Kim Clijsters (Belgia).

SENZATII