Vicepremierul George Copos s-a intalnit ieri cu procurorii anticoruptie care au declansat urmarirea penala impotriva lui, pentru o evaziune fiscala ""de peste un milion de euro"". Demnitarul s-a prezentat la Departamentul National Anticoruptie (D
Vicepremierul George Copos s-a intalnit ieri cu procurorii anticoruptie care au declansat urmarirea penala impotriva lui, pentru o evaziune fiscala ""de peste un milion de euro"".

Demnitarul s-a prezentat la Departamentul National Anticoruptie (DNA), la ora 13:00, singur si sigur pe sine. ""Pacat ca s-a ajuns sa se faca justitie in strada"", a spus Copos inainte de a intra in cladire. Precizam ca George Copos a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunostinta, oficial, invinuirile formulate la adresa lui, in dosarul privind derularea unor afaceri intre grupul de firme Ana Electronic si Loteria Nationala (LN).
RATEU. Dupa 40 de minute, George Copos a parasit DNA la fel de increzator ca si la venire. El a spus ca nu are nevoie de avocat pentru a rezolva ""aceasta problema"", demonstrandu-si nevinovatia. ""Nu am nevoie sa-mi angajez un avocat in acest caz, pentru ca toate operatiunile facute de grupul de firme Ana au fost corecte. Toate taxele si impozitele catre stat au fost platite. Nu exista nici o evaziune fiscala. Voi aduce toate dovezile procurorilor si sper ca in zilele urmatoare sa rezolv aceasta problema"", ne-a declarat vicepremierul. Lipsa unui aparator ales i-a impiedicat pe procurori sa-i spuna lui Copos acuzatiile. Vicepremierul a fost invitat la DNA in zilele urmatoare. Daca el vine tot fara aparator, procurorii ii vor pune la dispozitie un avocat din oficiu.
TARICEANU, CA MUSCA-N DNA. Premierul Tariceanu s-a plans ieri la Gura Humorului ca n-a primit o informare de la DNA pe cazul Copos. ""Ar fi fost insa normal ca Parchetul sa trimita in cazul persoanei care este membru al Guvernului si viceprim-ministru o informare legata de aceasta situatie. Probabil vom primi aceasta informare si atunci vom putea sa discutam mai mult."" Tariceanu a lasat de inteles ca fara o astfel de informare care sa-i parvina sub nas nu poate spune ca exista prezumtia de nevinovatie: ""Altfel nu pot sa spun ca exista prezumtia de nevinovatie, iar justitia trebuie sa-si faca fara indoiala datoria"". Seful procurorilor anticoruptie, Daniel Morar, a replicat imediat: ""Imixtiune politica sau nu, nici o lege nu ma obliga sa-l informez pe primul-ministru"". Indignat, Morar a anuntat ca va tine miercuri o conferinta de presa, pe aceasta tema. (Violeta Fotache, Nicu Amuraritei )


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.