Ungaria sprijina integrarea Romaniei in UE in 2007, dar cere urgentarea adoptarii Legii privind statutul minoritatilor nationale.
Acesta a fost mesajul transmis de la Targu-Mures de presedinta Parlamentului ungar, Szili Katalin, care se afla
Ungaria sprijina integrarea Romaniei in UE in 2007, dar cere urgentarea adoptarii Legii privind statutul minoritatilor nationale.
Acesta a fost mesajul transmis de la Targu-Mures de presedinta Parlamentului ungar, Szili Katalin, care se afla in Romania intr-o vizita de doua zile, in cursul careia a participat la inaugurarea Casei Bolyai din Targu-Mures, iar duminica va lua parte la sarbatorirea Zilei Culturale Maghiare la Teatrul din Oradea. ""Urgentam adoptarea acestei legi, care asigura autonomie culturala maghiarilor, dar respectand ideea ca legea trebuie adoptata de Parlamentul Romaniei si politicienii romani"", a declarat Szili. Aceasta a mai precizat ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana este ""un interes comun"" al celor doua tari, mai ales avand in vedere dezvoltarea infrastructurii (n.r. - autostrada Transilvaniei de Nord, care va face legatura cu Ungaria si restul Europei) si oportunitatea de dezvoltare a unui nou tip de cooperare, regionala. ""Noi, comunitatea maghiara, avem un interes special pentru aderare, pentru ca nu vor mai fi ingradiri intre Ungaria si Romania"", a adaugat Marko Bela.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.