In sedinta de sambata a Biroul Permanent al PC au fost prezentate cele doua motiuni care vizeaza iesirea, respectiv ramanerea conservatorilor la guvernare.
Decizia finala asupra celor doua motiuni va fi luata de Congresul PC care va avea loc
In sedinta de sambata a Biroul Permanent al PC au fost prezentate cele doua motiuni care vizeaza iesirea, respectiv ramanerea conservatorilor la guvernare.
Decizia finala asupra celor doua motiuni va fi luata de Congresul PC care va avea loc la data de 12 februarie. Pana atunci, motiunile vor fi dezbatute in interiorul filialelor judetene. Motiunea ""Iesirea de la guvernare: o solutie logica si necesara"" a fost sustinuta de presedintele interimar al PC Bucuresti, Valentin Nicolau. Printre argumentele pe care se sprijina aceasta motiune se numara posibilitatea redusa de a influenta actul guvernarii si implicit de a indeplini obiectivele PC angajate in fata cetatenilor, guvernarea in care este implicat PC este una cu multe carente si esecuri, ""supusa unei derute permanente"", alimentata de disputele Basescu-Tariceanu, nefunctionarea in interiorul coalitiei a intelegerilor stabilite initial. Nicolau este de parere ca momentul oportun pentru iesirea PC din coalitie ar putea fi ziua in care la Bruxelles se va stabili data efectiva a aderarii Romaniei la UE. PRO. A doua motiune a fost prezentata de vicepremierul George Copos, care a pledat pentru ramanerea la guvernare. Motivul invocat de Copos a fost faptul ca PC a asigurat stabilitatea coalitiei. ""Nu ne putem asuma acest risc enorm de a parasi echipa de guvernamant, pentru ca acest lucru ar putea insemna amanarea aderarii tarii noastre la UE si ea ar putea fi imputata PC pentru totdeauna"", a spus Copos.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.