Vicepremierul George Copos si-a anuntat colegii sambata in cadrul sedintei Biroului Permanent al PC ca isi da demisia din toate functiile detinute in partid, el fiind membru al Biroului Politic, al Biroului Permanent si al Consiliului National.

Vicepremierul George Copos si-a anuntat colegii sambata in cadrul sedintei Biroului Permanent al PC ca isi da demisia din toate functiile detinute in partid, el fiind membru al Biroului Politic, al Biroului Permanent si al Consiliului National.

George Copos si-a motivat demisia prin faptul ca nu vrea sa implice partidul intr-un scandal care ii poate afecta imaginea. Vicepremierul conservator a precizat ca nu cunoaste invinuirile care i se aduc, ca nu a fost la DNA si nu a discutat pana acum cu nici unul dintre procurori. El a mai spus ca a primit o citatie de la DNA si ca astazi va merge la audieri si tot astazi isi va scrie demisia din functiile de conducere pe care le detine in PC. George Copos considera ca impotriva sa se duce o campanie de presa determinata de faptul ca a fost singurul membru al Guvernului care s-a opus de doua ori cumpararii a 8% din actiunile Petrom si dirijarii acestora catre un grup de interese din care fac parte Realitatea TV, ziarele Ziua, Gardianul si Averea. ""Sunt un om de afaceri, acestea sunt actiuni pe care le-am facut in 2004 si sunt operatiuni care se fac cu sutele de mii in fiecare zi in Romania, daca vrem sa ne consideram o economie de piata"", a afirmat Copos. Vicepremierul a spus ca isi va da demisia din Guvern in cazul in care va fi invinuit in acest dosar, pentru ca nu este fascinat nici de putere, nici de politica.
RESPINGERE. Conducerea PC a respins solicitarea lui George Copos privind demisia, considerand ca ""nu este nici momentul si nici locul acestui gest"", dupa cum a precizat presedintele Consiliului Executiv, Sabin Cutas. El a argumentat aceasta decizie prin faptul ca deocamdata nu sunt cunoscute acuzatiile care i se aduc lui Copos, iar ""PC vrea si trebuie sa se distanteze de toate aceste scandaluri care apar in presa romaneasca"".
La randul sau, Dan Voiculescu, presedintele PC, care nu a fost prezent la sedinta, a adresat Biroului Permanent o scrisoare in care arata ca George Copos ""merita din partea noastra prezumtia de nevinovatie"" si ca este convins ca el va dezamorsa acest scandal in perioada imediat urmatoare. ""Din nefericire, in Romania ultimilor 15 ani s-a demolat mult si s-a construit putin. S-au cladit imperii de carton si, din pacate, Romania a cazut prada unor mafii transpolitice, care au continuat cu santajele si traficul de influenta, indiferent de culoarea politica a guvernelor. Copos al nostru nu face definit parte din aceste mafii"", a mai scris Dan Voiculescu.

""INFORMATII DENATURATE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.