Livrarile de computere personale au crescut la nivel mondial cu 17,1% in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai buna evolutie fiind consemnata in afara Americii de Nord, potrivit datelor publicate de firma de cercetare IDC. Avansul la nivel
Livrarile de computere personale au crescut la nivel mondial cu 17,1% in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai buna evolutie fiind consemnata in afara Americii de Nord, potrivit datelor publicate de firma de cercetare IDC.

Avansul la nivel global a depasit previziunile de 15,1% ale analistilor, dar cererea din Statele Unite pentru computere de birou a fost relativ scazuta, cresterea fiind alimentata de vanzarile de calculatoare portabile.
Cele mai mari livrari au fost facute de compania Dell, care a avut in perioada mentionata o cota de piata de 17,2%, la nivel mondial si de 32,9% in SUA. Vanzarile internationale ale companiei au crescut cu 20,1%.
Hewlett-Packard s-a plasat pe pozitia a doua in Statele Unite si in lume, cresterea vanzarilor sale internationale fiind de 15,8%.
APPLE CRESTE AFARA. Apple Computer a obtinut un avans de peste 10% al vanzarilor, dar, in opinia analistilor IDC, in cazul sau se constata o incetinire notabila a cresterii, tendinta ce ar putea avea drept cauza faptul ca producatorul a inceput sa foloseasca microprocesoare Intel.
Livrarile diviziei americane a Apple au scazut cu 16,8% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 613.407 unitati, comparativ cu trimestrul anterior, avansand insa cu 13,2% in termeni anuali. Pe celelalte piete, vanzarile Apple au crescut cu 0,9%, la 1,25 de milioane de unitati, avansul anualizat fiind de 18,4%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.