Muzicienii din Mandinga se afla de trei zile la Havana, hotarati fiind ca, pe parcursul celor trei saptamani de sedere, sa asculte si sa invete direct de la sursa muzica latino-americana. APRECIATI. In program sunt incluse atat lectiile de rigoare
Muzicienii din Mandinga se afla de trei zile la Havana, hotarati fiind ca, pe parcursul celor trei saptamani de sedere, sa asculte si sa invete direct de la sursa muzica latino-americana.
APRECIATI. In program sunt incluse atat lectiile de rigoare si participarea la emisiuni locale, cat si intalniri cu mari artisti si dirijori ai Cubei. Trupa noastra este apreciata si sustinuta pana si de oficialitatile cubaneze, fiind intampinata la aeroport, in semn de adanca pretuire, de insusi excelenta sa, Julio Sarracent Montesino. Acesta este nu numai un diplomat cubanez, ci si descendent al tribului Mandinga. De fapt, Julio a fost cel care le-a lansat interpretilor romani invitatia, dupa ce i-a vazut ""la lucru"", in Bucuresti. In curand veti viziona pe site-ul www.mandinga.ro un film in care acesta declara ca Mandinga este un reprezentant veritabil al muzicii latino-americane internationale si un altul cu intrega lor aventura cubaneza, ca doar nu degeaba au fost inclusi in delegatie un fotograf si un cameraman.
TURNEU DE MII DE EURO. Importanta acestui schimb de experienta le-a fost sugerat inclusiv de Luis Conte, percutionistul lui Phil Collins. Translatorul oficial este colegul Chilian Aristidis, insa toti membrii sustin ca au cunostinte elementare de spaniola, plus cate un ghid de conversatie in buzunar. Pentru turneu, Mandinga a platit 25.000 de euro. (Simona Ecovoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.