Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), din cadrul Sectiei ce se ocupa de infractiunile asimilate si conexe infractiunilor de coruptie, au inceput ieri urmarirea penala impotriva lui George Copos in cazul privind privatizarea SC Loter
Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), din cadrul Sectiei ce se ocupa de infractiunile asimilate si conexe infractiunilor de coruptie, au inceput ieri urmarirea penala impotriva lui George Copos in cazul privind privatizarea SC Loteria Nationala SA (LN). Seful sectiei a II-a, procurorul Tulus, ne-a confirmat: ""A fost inceputa urmarirea penala. Va pot spune ca este vorba despre o evaziune fiscala, potrivit noii competente a DNA, de peste un milion de euro"". Surse bine informate ne-au precizat ca vicepremierul a fost chemat la DNA inca de marti, pentru a da lamuriri in acest caz. In dosar mai sunt urmariti penal Nicolae Cristea, presedintele LN, si un actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Roza.

REACTIE. Guvernul a precizat ca tranzactiile comerciale aduse in discutie au fost efectuate in vara lui 2004 cand Copos nu era ministru de stat. ""Adica, atunci cand eu nu aveam nici o legatura nici cu politica, nici cu Guvernul"", ne-a spus aseara vicepremierul. Oficialul a mai spus ca nu are emotii in privinta declansarii urmaririi penale impotriva sa deoarece ""a fost respectata legislatia in vigoare"", iar vehicularea termenului de coruptie nu poate fi decat ""o gluma"". ""Sunt primul interesat ca acuzatiile legate de firma Ana Electronic sa fie cat mai repede identificate si clarificate pentru a se indeparta orice dubiu. Daca se gasesc ilegalitati sa le sanctioneze. Daca nu, astept scuze din partea celor care au declansat aceasta investigatie. Sunt gata sa renunt la imunitatile de care dispun, ca senator si membru al Guvernului"", a spus Copos. El a zis ca pana acum nu a primit nici citatie pentru a se prezenta la DNA.
Premierul Tariceanu a declarat aseara ca ""investigatiile in cazul Copos nu impun demisia sa"". El a apreciat ca cercetarea lui Copos constituie o proba ca Justitia nu este ""timorata"" si nu mai actioneaza doar la comanda politica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.