Occidentul este pus in fata unui mare test - dupa Irak, Iranul razvratit pare a deveni noua grija.
In timp ce regimul islamic revolutionar rupe sigiliile internationale de la facilitatile sale nucleare si se pregateste sa-si perfectioneze t
Occidentul este pus in fata unui mare test - dupa Irak, Iranul razvratit pare a deveni noua grija.
In timp ce regimul islamic revolutionar rupe sigiliile internationale de la facilitatile sale nucleare si se pregateste sa-si perfectioneze tehnologiile in imbogatirea uraniului, ceea ce i-ar permite, in cativa ani, sa produca arme nucleare, Europa si SUA trebuie sa reactioneze. Numai ca, in cazul in care chestiunea va fi gestionata gresit, s-ar putea genera o alta confruntare militara, dar si o noua criza a relatiilor dintre America si unele puteri europene. Americanii nu par sa-si faca griji. Secretarul Fortelor terestre ale Statelor Unite, Francis Harvey, a declarat ca armata americana ar putea desfasura cel putin alte 15 brigazi de lupta pentru a face fata oricarei crize din lume, in pofida angajamentului in Irak. ""Trebuie sa fie clar, avem capacitatea de a ne implica in orice conflict in cazul in care presedintele ne cere acest lucru"", a declarat Harvey.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.