Aspirina reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, dar in mod diferit la barbati fata de femei, sustin cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord (SUA). Potrivit studiului, publicat in Journal of the American Medical Association
Aspirina reduce riscul afectiunilor cardiovasculare, dar in mod diferit la barbati fata de femei, sustin cercetatorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord (SUA).

Potrivit studiului, publicat in Journal of the American Medical Association, aspirina scade riscul producerii unui infarct miocardic cu 32% in cazul barbatilor, iar la femei reduce riscurile de accidente cerebro-vasculare cu 17%. ""Aceasta este o veste buna pentru ca, pana acum, majoritatea studiilor aratau ca aspirina reducea riscurile cardiovasculare doar la barbati, ceea ce explica reticenta medicilor de a o prescrie femeilor"", a subliniat Jeffrey Berger, cardiolog la Universitatea Duke si principalul autor al studiului. Acesta a afirmat ca este nevoie de efectuarea unor studii suplimentare pentru a intelege mai bine raspunsurile cardiovasculare la aspirina, diferite in functie de sex. S-a dovedit ca femeile care iau zilnic doze mici de aspirina au cu 12% mai putine sanse de a suferi un accident cardiovascular, un infarct sau un atac cerebral, fata de cele care nu iau acest medicament. Pentru barbati, acest procent este de 14%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.