Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania va participa anul acesta la o serie de evenimente de profil.

Pentru ca in cadrul majoritatii acestor evenimente vor avea loc si concursuri, Dumitru Burtea, presedintele asociatiei ii invita pe cei dornici sa participe la competitii sa se inscrie pe listele de concurs. Primul eveniment a€” Artistica 2006 - va avea loc la Rimini, in Italia in perioada
4-7 februarie. Intre 23 si 26 februarie va avea loc la Istanbul un festival al gastronomiei, iar in martie se va desfasura un eveniment similar la Moscova, ""Sodrujestvo"". Nu trebuie uitat nici ""Expogast Culinary World Cup 2006"", care va avea loc la Luxemburg, intre 18 si 22 noiembrie. Cele doua mari concursuri care se vor desfasura anul acesta sunt ""Cupa Kremlin"" - Moscova, in luna octombrie si Olimpiada Gastronomica - Londra.
CONGRES. De asemenea, o delegatie romaneasca se va afla si in Noua Zeelanda, in perioada 12-16 martie. Aici va avea loc Congresul World Association of Cooks Society (WACS), o asociatie care vrea sa promoveze ideea unei gastronomii de calitate la nivel mondial. Congresul se afla la a 32-a editie, in fiecare an desfasurandu-se intr-o alta tara. De data aceasta Noua Zeelanda si-a propus sa ii uimeasca pe invitati cu bucate traditionale si exotice, cu bauturi rafinate si cu reprezentatii cultare specifice tarii. Ca o noutate, anul acesta, pe langa discutii gastronomice, participantii vor fi provocati si la bungee jumping. (Cristina Andreea Catana)

PRAJITURA ""CUIB DE VIESPI""