Partidul Conservator va absorbi Partidul Unitatii Natiunii Romane condus de generalul in rezerva Mircea Chelaru, dupa cum a anuntat ieri presedintele Consiliului Executiv al PC, Sabin Cutas.
Forurile de conducere ale celor doua partide au sem
Partidul Conservator va absorbi Partidul Unitatii Natiunii Romane condus de generalul in rezerva Mircea Chelaru, dupa cum a anuntat ieri presedintele Consiliului Executiv al PC, Sabin Cutas.
Forurile de conducere ale celor doua partide au semnat un prim document tehnic care prevede formarea unei comisii care sa ""stabileasca termenii comasarii prin absorbtie a PUNR in PC"", precum si urmatorii pasi ce vor fi facuti in vederea fuziunii. Protocolul de comasare va fi aprobat in cadrul Congreselor extraordinare reunite ale celor doua partide, care vor avea lor la 12 februarie. Pana la aprobarea protocolului de comasare, atat la nivel central, cat si in plan teritorial, cele doua partide isi vor coordona actiunile pe baza unei dispozitii comune, emisa sub semnaturile presedintilor celor doua partide. FARA PRETENTII. Presedintele PUNR, Mircea Chelaru, a precizat ca a preferat aceasta solutie pentru ca garanteaza ""continuitatea, intr-o noua forma, a ideii de sustinere a interesului national, dupa o pozitie foarte echilibrata, dar ferma"". ""Sustinem necesitatea coagularii tuturor formatiunilor politice care pleaca de la valori comune, valori care devin numitori comuni pentru o posibila, dar foarte reala, actiune politica viitoare"", a mai declarat Mircea Chelaru. Liderul PUNR a mentionat ca nu doreste nici un fel de functie de conducere dupa fuziune, pentru ca ""aceasta miscare politica nu este un troc"". Conform lui Chelaru, PUNR are in prezent 31 de organizatii judetene, 1.506 organizatii locale si 53.400 de membri de partid.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.