Serviciile oferite de Google si Yahoo sunt, din acest an, mai accesibile utilizatorilor de celulare. Cei ""privilegiati"" sunt posesorii de terminale Nokia si Motorola. Cei doi producatori detin, impreuna, jumatate din piata telefoniei mobile.
Serviciile oferite de Google si Yahoo sunt, din acest an, mai accesibile utilizatorilor de celulare. Cei ""privilegiati"" sunt posesorii de terminale Nokia si Motorola. Cei doi producatori detin, impreuna, jumatate din piata telefoniei mobile.


Noul an a debutat cu o ""relatie incrucisata"" intre producatorii de telefoane mobile si ""stapanii"" internetului. Cel mai mare producator de telefoane mobile, Nokia, a demarat un parteneriat cu Yahoo (locul doi in topul motoarelor de cautare), in timp ce Motorola (loc secund la vanzari terminale) a anuntat o colaborare cu cel mai utilizat motor de cautare, Google.
GO MOBILE. In curand, utilizatorii de telefoane mobile Nokia cu sistem de operare Symbian (series 60) vor putea beneficia de serviciul Yahoo Go Mobile. Daca esti client Yahoo, poti primi pe telefon variate informatii, de la stiri pana la recenzii ale unor productii cinematografice, inclusiv acces la mail si messenger. Pentru inceput, serviciul va fi disponibil in Statele Unite, urmand sa fie extins in curand in alte 10 tari, intre care Marea Britanie, Germania, France Singapore, India, Malaiezia si Australia. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe site-ul Yahoo. Desi exista in prezent parteneriat exclusiv cu Nokia, reprezentantii Yahoo au anuntat ca se poarta discutii si cu Motorola, existand intentia ca aplicatia Go Mobile sa fie ""extinsa"" si la alti producatori de terminale.
CONCURENTA. Pe de alta parte, Motorola si Google au anuntat incheierea unui contract de colaborare pe trei ani, al doilea mare producator mondial de telefoane mobile intentionand sa lanseze aparate de pe care motorul de cautare sa poata fi accesat prin apasarea unei singure taste. Compania americana preconizeaza ca lansarea pe piata a unor astfel de aparate va duce la cresterea numarului de comenzi din partea operatoratorilor de telefonie mobila, care incearca sa gaseasca noi metode de majorare a veniturilor de pe urma transferurilor de date.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.