Viermele Sober, ajuns la varianta Y, a fost cel mai raspandit malware si in luna decembrie. Potrivit unui raport realizat de Avira, Sober Y detine peste 71% din totalul infectiilor raportate in perioada amintita. Pentru a insela utilizatorii, var
Viermele Sober, ajuns la varianta Y, a fost cel mai raspandit malware si in luna decembrie.

Potrivit unui raport realizat de Avira, Sober Y detine peste 71% din totalul infectiilor raportate in perioada amintita. Pentru a insela utilizatorii, varianta Y a apelat la un artificiu deja folosit de Sober.M, deghizandu-se ca mesaj trimis de entitati care lupta impotriva criminalitatii, precum FBI (http://www.fbi.gov/ pressrel/pressrel05/emailscheme112205.htm) si CIA, pentru vorbitorii de engleza, si BKA - Bundeskriminalamt (Biroul Politiei Federale de Criminalistica din Germania - http://www.bka.de), pentru e-mail-urile in germana. Rolurile secundare in clasamentul pe decembrie apartin unor versiuni de Netsky si Mytob.
In ceea ce priveste clasamentul lunar al atacurilor de tip phishing, situatia pe ultima luna din 2005 a fost aproape la fel ca in noiembrie, Ebay (22%) si PayPal (28%) fiind prea populare pentru a fi detronate atat de usor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.