O noua runda de negocieri s-a consumat ieri intre reprezentantii Primariei Capitalei si cei ai Termoelectrica. Subiectul fierbinte a fost motivul care a stat la baza solicitarii Termoelectrica de a majora cu 56% pretul de livrare a agentului term
O noua runda de negocieri s-a consumat ieri intre reprezentantii Primariei Capitalei si cei ai Termoelectrica.

Subiectul fierbinte a fost motivul care a stat la baza solicitarii Termoelectrica de a majora cu 56% pretul de livrare a agentului termic. Discutiile au esuat, pentru ca nici o parte nu a cedat. Conducerea Termoelectrica si-a mentinut pretentiile, considerate de Municipalitate drept aberante. ""Ultima discutie pe aceasta tema va avea loc miercuri. Nu vom accepta sub nici o forma o majorare cu 56%. Va fi o crestere intre 18% si 20%. Ori se incadreaza in aceste procente, ori nu mai discutam"", a spus Razvan Murgeanu, viceprimar al Capitalei. O crestere cu 56% a pretului de livrare a agentului termic ar presupune majorarea subventiilor alocate de la bugetul local pentru incalzire cu peste 4.400 de miliarde de lei vechi, fata de nivelul actual, de 2.000 de miliarde de lei vechi. In plus, facturile pentru incalzire platite de populatie s-ar dubla, chiar tripla, pentru ca Municipalitatea nu poate acoperi diferenta de tarif, din subventie. De mentionat este faptul ca pe langa pierderile din sistem, Termoelectrica a cerut si cresterea salariilor cu 20%. (Monica C. Andrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.