Politistii harghiteni se chinuiesc de aproape o luna sa dea de urma unei fetite de 9 ani, care a disparut pe 15 decembrie.
Andreea Simon, din Miercurea-Ciuc, a fost trimisa de parintii ei la cumparaturi intr-un super-market din cartier. Confo
Politistii harghiteni se chinuiesc de aproape o luna sa dea de urma unei fetite de 9 ani, care a disparut pe 15 decembrie.
Andreea Simon, din Miercurea-Ciuc, a fost trimisa de parintii ei la cumparaturi intr-un super-market din cartier. Conform inregistrarilor camerelor video din magazin, fata a facut cumparaturile, dar apoi nu s-a mai intors acasa. Ca si in cazul Larisei, politistii au scotocit padurile din apropiere folosind caini de urma, fara nici un rezultat. Sesizari ale oamenilor care sustineau ca au vazut-o pe fata in diverse locuri din tara i-au plimbat pe politisti de la Miercurea-Ciuc pana la Brasov. Pe 19 decembrie, un coleg de clasa sustinea ca a zarit-o pe fata, singura in cartier. Din acea data nimeni nu a mai vazut-o pe Andreea. ""In ultimele zile s-au continuat operatiunile de scotocire cu caini de urma printr-un cimitir si in spatele Muzeului de Istorie. Insa fara nici un rezultat"", ne-a declarat purtatorul de cuvant al IJP Harghita, Daniela Crisan. De o saptamana, la investigatiile de la Miercurea-Ciuc participa si doi ofiteri criminalisti ai IGP. FARA URME. Seful Politiei Romane, chestor Dan Valentin Fatuloiu, ne-a declarat ieri ca ""de cazul din Harghita se ocupa IGP. Exista multe date cu privire la acest caz, unele dintre ele operative, acum se face o evaluare a lor."" Ca si la Iasi, cel care coordoneaza ancheta este un adjunct al sefului inspectoratului, comisarul sef Sorin Teodor Moga. ""Nu avem nimic concret pana acum... Nimic concret"", ne repeta la telefon Moga. ""Pana acum am facut tot ce e omeneste posibil in acest caz"". In cazul Andreea Dodan, fetita de 5 ani disparuta in Constanta LA 1 august 2005, ancheta bate pasul pe loc. Seful Politiei Romane ne-a declarat ca ""ieri-dimineata ofiteri din IGP au inceput sa faca evaluare cu privire la stadiul cercetarilor"". Intrebat daca se impune o ancheta interna si la acest inspectorat, pentru ca vreme de 5 luni, politistii constanteni nu au reusit sa o gaseasca pe Andreea, ministrul de Interne, Vasile Blaga, a precizat: ""anchete se impun peste tot unde este vorba de viata oamenilor. Si ele se fac. Iar aceste cazuri trebuie tratate cu cea mai mare atentie"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.