Consiliul Concurentei a avizat favorabil Proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr. 82/1992 privind rezervele de stat, cu conditia modificarii si completarii unor articole din textul respectivului act normativ.

S-a avut in vedere faptul ca, in anumite situatii, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat intervine pe piata, direct sau prin intermediul unor operatori economici specializati, selectati in acest scop, cu operatiuni comerciale.
ACHIZITII PUBLICE. ""Consiliul Concurentei considera necesar ca aceste interventii sa se faca prin respectarea regulilor unei economii de piata, in scopul evitarii perturbarii mediului concurential"", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei. Astfel, selectarea operatorilor economici care au incredintate spre pastrare produse rezerva de stat se va face pe criterii clare, transparente si nediscriminatorii. Achizitiile realizate de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat se vor face prin respectarea legislatiei in materia achizitiilor publice. Vanzarile de produse din rezerva de stat se vor efectua prin licitatie. (Adrian Mihai)