Cine ar fi crezut ca autorul uneia dintre cele mai bine vandute carti din ultimii ani a fost rocker. Sau ca a predat spaniola unor ""copii de bani gata"". Sau ca a lucrat cu oameni din echipa lui Paul McCartney... Lisa Rogak a scris biografia ""omului din spatele Codului"".

In timpul adolescentei, Dan Brown nu era chiar atat de linistit cum este astazi. Fiind in floarea varstei, bantuit de actul creator, acesta a simtit de tanar ca are talent si s-a apucat de scris piese. Intr-o perioada a fost chiar cantaret de muzica rock. Anii au trecut si dupa ce a terminat colegiul s-a mutat la Hollywood ca sa isi deschida propria afacere. Chiar daca era primul album, Brown a fost atent la oamenii cu care a lucrat si i-a ales pe cei mai buni, care au lucrat cu artisti ca Michael Jackson si Paul McCartney. Dupa ce a trecut de perioada adolescentei, Brown s-a reprofilat pe profesii mai serioase si a fost profesor de limba spaniola. Insa nu in orice scoala. Brown preda in particular copiilor care proveneau din familii celebre. Printre elevii sai se numarau si odraslele lui Rupert Murdoch si Michael Eisner, cel care a condus in perioada 1984-2005 ""The Walt Disney Company"".
PREMIERA. ""The Man Behind the Da Vinci Code"" este prima carte despre inceputul carierei lui Dan Brown. Lisa Rogak a studiat aprofundat caracterul lui Brown, care, de cand a fost acuzat de plagiat, s-a izolat de lume. Autoarea cartii a pus cap la cap interviuri, articole din ziar, manuscrise si a incercat sa contureze portretul celui care a descoperit misterul Sfantului Graal.
Lisa Rogak a colaborat si cu alti autori celebri, avand in spate 25 de carti biografice. Biografii celebre. Printre cei portretizati de ea se numara doctorul Robert Atkins, cel care a revolutionat regimurile de slabit si a dat nastere celebrei ""diete Atkins"". Iar la Hollywood a colaborat cu Colin Powell si i-a semnat biografia: ""In His Own Words"".

BROWN, IN ROMANIA