Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa finalizeze anul acesta procesul de privatizare al societatilor pe care le mai are in portofoliu, potrivit bilantului pe 2005 al institutiei. In portofoliul AVAS sunt 1.09
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa finalizeze anul acesta procesul de privatizare al societatilor pe care le mai are in portofoliu, potrivit bilantului pe 2005 al institutiei.

In portofoliul AVAS sunt 1.097 de societati comerciale, cu un capital social, detinut de stat, de 18.519 de miliarde de lei. Dintre acestea 532 de companii sunt privatizabile, 544 neprivatizabile si 21 de companii au statut special. Dintre societatile de privatizat, cele mai importante sunt Tractorul Brasov, Electroputere Craiova si Rulmentul Brasov.
BANI. Activitatea AVAS s-a concretizat anul trecut prin atragerea la bugetul de stat si in fondurile speciale a 707,5 milioane de lei, adica circa 20 de milioane de euro. Sumele incasate au provenit din popririle instituite asupra debitorilor datornici, din executari silite, din valorificarea creantelor bancare, fiscale si comerciale, din incasarile directe ca urmare a licitatiilor organizate, precum si din alte metode specifice AVAS. Institutia s-a angajat, prin bugetul din 2006, sa valorifice creante in valoare de 170 de milioane de lei. In continuare, AVAS are de recuperat de la peste 73.600 de datornici creante in valoare de 12.043 de milioane de lei, adica peste 32 de milioane de euro. (Elena Stan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.