Sorin Oprescu cere in instanta anularea ordinelor prin care ministrul Sanatatii l-a demis pentru a doua oara de la conducerea Spitalelor Universitar si Elias. Pana la solutionarea acestor cereri, fostul director solicita si suspendarea eliberari
Sorin Oprescu cere in instanta anularea ordinelor prin care ministrul Sanatatii
l-a demis pentru a doua oara de la conducerea Spitalelor Universitar si Elias.

Pana la solutionarea acestor cereri, fostul director solicita si suspendarea eliberarii sale din functie, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax.
IN INSTANTA. Avocatul profesorului doctor Sorin Oprescu a depus ieri, la Registratura Sectiei de Contencios Administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, cele doua actiuni pentru constatarea nulitatii absolute a ordinelor prin care a fost demis. Instanta urmeaza sa stabileasca termene pentru judecarea celor doua cereri. In conformitate cu prevederile articolului 15 din Legea 554/2004 a Contenciosului Administrativ, Sorin Oprescu a solicitat instantei suspendarea executarii actului administrativ privind demiterea sa. Potrivit legii, in acest caz, instanta poate dispune suspendarea actului administrativ atacat pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cererii de constatare a nulitatii.
In cazul in care cererile de suspendare vor fi acceptate, Sorin Oprescu solicita ca toata echipa lui de la conducerea celor doua spitale sa fie repusa in functie in termen de 24 de ore de la pronuntarea hotararii, sub sanctiunea amenzii. Potrivit legii, hotararea de suspendare a unui act administrativ este executorie de drept, desi este atacabila cu recurs. (Steluta Indrei)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.