Romanul Dieter Nisipeanu, campionul european la sah, il va intalni in acest an, la Bucuresti, pe campionul mondial, bulgarul Veselin Topalov. Meciul, care se va disputa in perioada 6-9 aprilie, va consta in patru partide disputate in sistem clasi
Romanul Dieter Nisipeanu, campionul european la sah, il va intalni in acest an, la Bucuresti, pe campionul mondial, bulgarul Veselin Topalov.

Meciul, care se va disputa in perioada 6-9 aprilie, va consta in patru partide disputate in sistem clasic. Aceasta este cea mai importanta confruntare organizata vreodata in Romania, fiind pentru prima data cand un campion mondial en-titre de sah joaca in tara noastra. Chiar daca va fi doar un meci test, rezultatul va conta pentru calculul coeficientului ELO, care stabileste ierarhia mondiala. Dieter Nisipeanu a devenit campion european in iulie 2005, in timp ce Veselin Topalov a cucerit titlul mondial in luna octombrie a anului trecut. Ca si meciul dintre Anatoli Karpov si Andrei Istratescu, intalnirea Nisipeanu - Topalov este organizata de Fundatia Astral.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.