Cercetatorii brazilieni au descoperit o noua metoda de tratament al migrenelor: cresterea nivelului de melatonina poate reduce folosirea analgezicelor in aceste cazuri. Melatonina este un hormon secretat de epifiza, a carui productie este stimulata d
Cercetatorii brazilieni au descoperit o noua metoda de tratament al migrenelor: cresterea nivelului de melatonina poate reduce folosirea analgezicelor in aceste cazuri. Melatonina este un hormon secretat de epifiza, a carui productie este stimulata de intuneric, dar suprimata de lumina.
Cu ajutorul ei, creierul isi desfasoara activitatea diferit ziua si noaptea. Melatonina regleaza ritmul somn-veghe, un nivel scazut al acestei substante determinand insomniile. Pornind de la acest principiu, specialistii au creat produse farmaceutice pe baza de melatonina destinate reglarii somnului. EXPERIMENT. Dr. Mario Peres de la Spitalul Evreiesc ""Albert Einstein"" din Sao Paulo afirma ca, pe langa tulburari de somn, nivelul scazut de melatonina provoaca si migrene destul de frecvente. Pentru a-si demonstra teoria, dr. Mario Peres a folosit produse farmaceutice pe baza de melatonina. El le-a prescris pacientilor sai cate 3 mg de melatonina cu o jumatate de ora inainte de culcare. Dupa trei luni de tratament, la aproximativ 70% dintre subiecti s-a observat o reducere la jumatate a numarului migrenelor. In acelasi timp, suplimentele cu melatonina au redus intensitatea si durata crizelor de migrena, scazand astfel cantitatea de analgezice administrate pentru calmarea durerii. Nici unul dintre pacienti nu s-a plans de o intensificare a puseelor de durere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.