Sony BMG Music Entertainment a semnat o intelegere preliminara intr-un proces intentat de mai multe organizatii de protectie a drepturilor consumatorilor. Acestea s-au plans ca tehnologia utilizata pentru protejarea CD-urilor muzicale, cunoscuta
Sony BMG Music Entertainment a semnat o intelegere preliminara intr-un proces intentat de mai multe organizatii de protectie a drepturilor consumatorilor.

Acestea s-au plans ca tehnologia utilizata pentru protejarea CD-urilor muzicale, cunoscuta sub denumirea de XCP, incalca drepturile consumatorilor prin faptul ca PC-urile lor devin vulnerabile fata de hackeri, permitand in acelasi timp companiei sa le urmareasca obiceiurile de ascultare a muzicii. Potrivit intelegerii, care trebuie sa fie aprobata de Justitia federala din New York, consumatorii vor avea dreptul de a schimba CD-urile cu unele noi, care nu vor contine programul de protectie. Sony BMG va trebui sa puna la dispozitie programul de dezinstalare a tehnologiei si sa sisteze productia de CD-uri prevazute cu XCP. In plus, intelegerea va permite persoanelor care au cumparat CD-uri protejate sa incaseze 7,5 dolari si sa descarce un album dintr-o lista de peste 200 de titluri. Cei care nu vor banii vor putea descarca trei albume de pe lista.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.