Poarta Brandenburg, ""reconstituita"" Ceea ce vedeti in aceasta imagine este o fotografie panoramica ce ""reintregeste"" Poarta Brandenburg din Berlin. ""Reconstituirea"" monumentului este prilejuita de aniversarea, la 8 mai, a 60 de ani de la c

Poarta Brandenburg, ""reconstituita""

Ceea ce vedeti in aceasta imagine este o fotografie panoramica ce ""reintregeste"" Poarta Brandenburg din Berlin.
""Reconstituirea"" monumentului este prilejuita de aniversarea, la 8 mai, a 60 de ani de la capitularea Germaniei naziste.

Declaratie de... amante

Autoritatile din Nanjing (China) au hotarat ca ""mai marii"" orasului sa intocmeasca o declaratie de... amante. Aceasta lege este menita sa stopeze coruptia. Drept exemplu s-a dat cazul lui Cheng Kejie, membru al Partidului Comunist, executat pentru ca a luat milioane de dolari mita ca sa-si intretina metresa.

Ghinion - A stat in aeroport cinci luni
Un turist olandez a ajuns, in sfarsit, acasa, dupa ce a petrecut cinci luni
intr-un aeroport brazilian. Sheridan Gregorio si-a cheltuit toti banii in vacanta. Tot ce-i mai ramasese era biletul de intoarcere in tara. Pentru ca uitase de taxa de aeroport, barbatul nu a fost lasat sa se urce in avionul spre casa. Dupa ce a facut rost de bani pentru a plati respectiva taxa, Sheridan a fost informat ca biletul nu mai este valabil. Asa ca, sarmanul a fost nevoit sa-si petreaca cinci luni din viata, facand curatenie prin restaurante, pentru a putea strange banii necesari. Reprezentantii aeroportului Fortaleza au negociat cu o companie aeriana pentru a accepta vechiul bilet al olandezului.
Generos - Isi doneaza rinichii in plus
Un chinez vrea sa-si doneze cei doi rinichi pe care ii are in plus. He Zhanze (53 de ani) din satul Yongge a descoperit, dupa un control de rutina, facut acum zece ani ca are patru rinichi. Nu a avut probleme din cauza ""excesului"", iar acum doreste sa salveze viata a doua persoane. Are, insa, o piedica - familia - care nu il lasa sa faca acest lucru.
Shanghai - Olimpiada porceasca
In Shanghai (China) se organizeaza ""Olimpiada porceasca"". Mii de locuitori sunt curiosi sa vada ""la lucru"" porcii. Acestia participa la curse cu obstacole, sarituri prin cercuri sau inot. Purcelusii au inceput antrenamentul aproape imediat dupa nastere, iar acum, la varsta de un an, sunt niste ""atleti"" adevarati.
SF brazilian - Extraterestrul era o papusa
Alerta de gradul zero in localitatea Aracruz din Brazilia. O minge de foc a aterizat in satuc. Alertati, oamenii s-au dus la locul respectiv, unde au gasit ""un extraterestru"" grav ranit. Victima a fost transportata de urgenta la spital, medicii constatand ca ""vizitatorul"" este de fapt o papusa arsa. ""Plictisiti de linistea permanenta din sat, pot spune ca multi oameni au sperat ca au de-a face cu o invazie extraterestra. Medicii au confirmat ca nu este vorba de asa ceva"", a declarat un purtator de cuvant al politiei.
La propriu - Si-a aruncat averea pe geam
Un barbat din Hong Kong si-a aruncat toate bunurile din casa pe fereastra apartamentului sau, situat la etajul 35 al unui bloc. Carti, ibrice, televizor, farfurii si alte ""accesorii"" erau cat pe ce sa aterizeze in capul trecatorilor. Din fericire nimeni nu a fost ranit. Numai barbatul in cauza, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a fost arestat si dus la un spital de boli mintale pentru investigatii.
Meserie - Catelul antrenat cu talc
Politia australiana a descoperit ca drogurile pe care le confiscasera nu erau cocaina, ci pudra de talc. Crezand ca cineva a inlocuit stupefiantul, oamenii legii au demarat cercetarile in urma carora au descoperit ceva aproape incredibil. Catelul care gasise ""drogul"" a fost antrenat cu pudra de talc. Asadar, ofiterul patruped nu putea descoperi altceva decat ceea ce fusese educat sa caute.
Abracadabra - ""Magician, declar pierdut iepure""
Un magician a ramas fara iepurele pe care il folosea la un numar de scamatorie la un club din Brighton (Marea Britanie). Un activist pentru drepturile animalelor a reusit sa subtilizeze ""partenerul urecheat"". Cand Lynn Thomas a dorit sa o scoata pe Georgina din palarie, aceasta nu era de gasit. ""Din public mi s-a atras atentia ca cineva a fugit cu iepurele"", a declarat Lynn.
""Superoferta"" - Mai curat, mai uscat, mai sarac
O femeie din Richmond (SUA) si-a gasit locuinta ""goala pusca"". Adica fara televizor, frigider, computer si alte obiecte. Surpriza cea mai mare a
avut-o, insa, cand si-a vazut toate rufele spalate si uscate. Pentru capitanul Karl Leonard, modalitatea de actiune a infractorului nu reprezinta o surpriza: ""Am mai avut cazuri in care pagubitii au gasit cina gata pregatita"".
Reconversie - Prezervative folosite la sari
Doar un sfert din prezervativele din India sunt folosite la sex. Restul sunt ""redirectionate"" catre fabricarea sari-urilor, a jucariilor si a papucilor. Cea mai mare utilizare a prezervativelor ""reconvertite"" este in industria usoara. Croitorii folosesc lubrifiantul pentru ungerea acelor de la masinile de cusut sau pentru lustruirea aurului si argintului folosit la realizarea traditionalelor rochii indiene.
Lesin - ""Chiloteii pasiunii"" au bagat-o in spital
O gospodina din Tara Galilor a ajuns la spital dupa ce extazul produs de ""chiloteii pasiunii"" a fost atat de intens, incat a lesinat. Femeia, in varsta de 33 de ani, se afla intr-un supermarket cand a cazut din picioare, lovindu-se la cap de rafturi. Paramedicii au constatat ca ""victima"" purta o pereche speciala de lenjerie intima dotata cu vibrator. Femeia si-a mai revenit abia dupa ce chiloteii orgasmatronici au fost scosi din functiune.
Aglomeratie - NASA nu mai are loc pe Luna
Planurile NASA de a construi un centru de cercetare pe satelitul natural al Pamantului pot fi date peste cap... din lipsa de spatiu. Este foarte posibil ca Agentia Spatiala Americana sa nu mai gaseasca vreun locsor, deoarece 3,4 milioane de persoane din intreaga lume, printre care si romani, detin deja acte de proprietate ale unor terenuri selenare. Conform dreptului international, orice se afla la peste 100 km deasupra Pamantului este al nimanui, nu are proprietar. Acest principiu include si Luna. Americanul Dennis Hope a adresat o cerere autoritatilor din San Francisco, care l-au improprietarit cu tot terenul de pe Luna. Pentru a construi baza de cercetare NASA dispune de 17 miliarde de dolari. Isi va permite, oare, Agentia Spatiala sa suporte din buget si costurile chiriei pe terenuri?
Trauma - Si-a vazut parintii in filme porno
Un adolescent din Ohio, SUA, a fost absolut socat cand a realizat ca actorii filmului pentru adulti pe care tocmai il luase de pe internet nu sunt altii decat proprii lui parinti. Timmy Shannon (17 ani) isi aminteste de momentul care l-a traumatizat pe viata: ""Mi s-a parut ca actiunea se petrece pe o canapea care semana foarte mult cu cea pe care stateam atunci. Apoi,
mi-am dat seama ca este aceeasi canapea. Imi amintesc cu groaza de momentul in care am realizat ca femeia intinsa pe canapea era mama si ca tipul era tatal meu"".
Inventie - Cosciugul cu buton
Un inventator rus a realizat un sicriu dotat cu buton, astfel incat persoanele care, din greseala, sunt ingropate de vii sa poata da alarma. Vitali Maliukov a declarat ca stie foarte multe cazuri in care oameni in stare de letargie au fost declarati decedati si au fost ingropati. Ingrijitorii cimitirului monitorizeaza mormintele si vor sti exact din ce loc vine semnalul. Astfel, persoana ingropata de vie va putea fi salvata la timp.
Sentinta - Achitat de viol pentru ca era somnambul
Un pictor acuzat de viol a fost achitat, un tribunal canadian apreciind ca el sufera de somnambulism si ca dormea in momentul in care a comis fapta. Acuzatul (33 ani) si-a intalnit victima la o petrecere. Cei doi au baut destul de mult si au adormit pe canapea. Femeia s-a trezit dandu-si seama ca barbatul avea relatii sexuale cu ea si l-a impins imediat. Pictorul a spus in instanta ca in acel moment s-a trezit si ca nu a realizat ca avusese relatii sexuale cu tanara decat cand a vazut ca isi pusese un prezervativ.
Amenda - Puii nu stiu sa traverseze
Linc si Helena Moore din oraselul Ridgecrest (California) au fost surprinsi sa afle ca au fost amendati de politie, deoarece puii pe care ii detin nu stiu sa traverseze strada. Seriful J. Nicholson le-a trimis proprietarilor de pui-infractori o hartiuta prin care ii instiinteaza ca acestia din urma se plimba in voie pe sosea si incurca traficul.
Inlocuire - Viespile vor detecta bombe si droguri
Cercetatorii americani sustin ca o specie de viespi poate fi antrenata in doar cinci minute pentru detectarea anumitor mirosuri, insectele fiind la fel de eficiente ca si cainii, care necesita, insa, aproape sase luni de dresaj, la un cost de aproape 15.000 de dolari. Specialistii din cadrul Ministerului Agriculturii spun ca viespile au detectat o substanta chimica aflata de regula in explozibili.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.